Możliwość kompletowania materiałów i części z montażu

Witam

Otrzymuję kroki od dostawcy i podczas importu materiały nie są wypełniane.

Czy możliwe jest uzupełnienie materiałów i części z montażu?

Nie znalazłem innego rozwiązania niż zapewnienie pokoju po pokoju.

Z góry dziękujemy za Twoją opinię.

Pozdrowienia

Hello@YP69

Nie jest lepiej, ponieważ w przypadku Solidworks materiał jest zawsze dołączany do pojedynczej części.

Innym rozwiązaniem, ponieważ jest to KROK, przekształcasz swój ASM w CZĘŚĆ i umieszczasz materiał tej globalnej części. Ale twój ASM staje się całkowicie niezmienny i to nie jest glop!

Pozdrowienia

Chciałem uniknąć przekształcania ASM w PART, ponieważ nie można go modyfikować

2 polubienia

Witam

Zasadniczo powiedziałbym, że kliknij prawym przyciskiem myszy pliki z zespołu, ale nadal jest to część po kawałku.

Jeśli zawsze jest to ten sam materiał, w tym przypadku musisz utworzyć szablon dokumentu części z materiałem, zostanie on zastosowany do importu kroku.

Następnie są makra.

W rzeczywistości wszystko zależy od pożądanego rezultatu.

Nie zawsze jest to ten sam materiał

Tym razem zamierzam robić to ręcznie kawałek po kawałku. Makro później

Dziękujemy za opinię

Witam koleżanki i koledzy,

W rzeczywistości możesz przekształcić asm w pożyczkę i zachować powiązania między nimi. Jeśli zmodyfikujemy zespół (jego część), to część po prostu się zregeneruje i to wszystko. Po prostu postępuj zgodnie z opisem w moim samouczku

2 polubienia

Witam

Materiał w zespole można zmienić, przechodząc do "Wizualizacji złożenia" w zakładce "Oceń"

Wybierasz części, których materiał chcesz zmienić, klikasz prawym przyciskiem myszy "materiały", a następnie wybierasz swój materiał.

visualisatin_dassemblage.jpg
7 polubień

Nie myślałem o tym i nosząc korzystam z Wizualizacji Złożenia.

Dziękuję Manik za to rozwiązanie.