Zdolność solidworks do odtwarzania funkcji z pliku kroku

Witam, chciałbym wiedzieć, czy jest możliwe, aby Solidworks odtworzył podstawowe funkcje części złożenia z pliku krokowego, abyśmy mogli je później zmodyfikować.

FeatureWork rozpoznaje moje części jako rozmiar objętości, więc nie mogę ich modyfikować.

Dziękuję, miłego dnia

Konieczne byłoby co najmniej importowanie każdej niezależnej części w dużej objętości 

Przekształć te części

i odtwórz swój zespół 

@+

2 polubienia

Mam tylko plik Step złożenia, jest to okap, który jest importowany do mnie w objętości, a nie w arkuszu blachy, w przeciwnym razie mógłbym również ręcznie przełączyć się na arkusz blachy za pomocą funkcji konwersji na arkusz blachy, ale nie jest ona dostępna w bryle objętościowej, Nie?

hotte_extraction.stp

Witam

To jest coś, co robimy na co dzień z plikami klientów.

1 - zapisuje plik STEP i jednocześnie zapisuje części osobno (jak @gt22 powiedział), SW robi to sam.

2- wykonaj rozpoznawanie funkcji na każdej z części za pomocą opcji arkusza blachy w FeatureWorks (właśnie przetestowałem: działa), radzę również ustawić jej opcję na "nadpisanie istniejącego pliku" (kliknij prawym przyciskiem myszy na featurework->opcja)

3- Twój zespół nie jest ograniczony, kiedy się otwiera, zabiera wszystkie twoje części z funkcjami, wystarczy dodać ograniczenia w razie potrzeby.

Pozdrowienia.

4 polubienia

Potrzebujesz plików, które są od siebie niezależne

więc

1 sztuka = 1 plik 

2 sztuki = 2 pliki

itd....

@+

Dziękuję @gt22 @a.eriaud Zrozumiałem, że musisz zapisać w kilku różnych plikach ^^.

Udało mi się trochę majsterkować, musiałem rozpuścić funkcję w moim zespole, a potem moje części stały się modyfikowalne.

Dziękuję za poświęcony czas!

1 polubienie

Jeśli udało Ci się znaleźć odpowiedź na swój problem 

Po prostu zamknij pytanie, określając za pomocą kliknięcia odpowiedź, która pozwoliła Ci rozwiązać ten problem 

@+

2 polubienia

Problem rozpuszczania jest związany z opcją 3D Interconnect (w sekcji importu opcji systemowych).
Systematycznie wyłączam go w inny sposób, zamiast wykonywać konwersję, importuje plik jako funkcję utrzymującą oryginalny plik w linku.

2 polubienia