Witam, chciałbym wiedzieć, czy jest możliwe, aby Solidworks odtworzył podstawowe funkcje części złożenia z pliku krokowego, abyśmy mogli je później zmodyfikować.
FeatureWork rozpoznaje moje części jako rozmiar objętości, więc nie mogę ich modyfikować.
Mam tylko plik Step złożenia, jest to okap, który jest importowany do mnie w objętości, a nie w arkuszu blachy, w przeciwnym razie mógłbym również ręcznie przełączyć się na arkusz blachy za pomocą funkcji konwersji na arkusz blachy, ale nie jest ona dostępna w bryle objętościowej, Nie?
To jest coś, co robimy na co dzień z plikami klientów.
1 - zapisuje plik STEP i jednocześnie zapisuje części osobno (jak @gt22 powiedział), SW robi to sam.
2- wykonaj rozpoznawanie funkcji na każdej z części za pomocą opcji arkusza blachy w FeatureWorks (właśnie przetestowałem: działa), radzę również ustawić jej opcję na "nadpisanie istniejącego pliku" (kliknij prawym przyciskiem myszy na featurework->opcja)
3- Twój zespół nie jest ograniczony, kiedy się otwiera, zabiera wszystkie twoje części z funkcjami, wystarczy dodać ograniczenia w razie potrzeby.
Problem rozpuszczania jest związany z opcją 3D Interconnect (w sekcji importu opcji systemowych). Systematycznie wyłączam go w inny sposób, zamiast wykonywać konwersję, importuje plik jako funkcję utrzymującą oryginalny plik w linku.