Witam
W administracji ePdm utworzyłem zadania (myPdmtools) z niektórymi komputerami uprawnionymi do ich uruchamiania. Z drugiej strony, ta lista komputerów (patrz jpg) rośnie wraz ze zmianą zadań. Czy istnieje sposób na "wyczyszczenie" tej listy?
Testowałem już za pomocą "Odśwież listę", ale dodaje tylko komputery.
Z góry dziękuję.
sans_titre.jpg
Cześć
Aby usunąć komputer z listy komputerów, na których można uruchomić zadanie, należy edytować "Konfigurację hosta zadań" na komputerze, który chcesz usunąć. Ten proces wymaga lokalnych uprawnień administracyjnych.
Na kliencie: Kliknij prawym przyciskiem myszy na PDM Blueberry w obszarze powiadomień (przez zegar)
Wybierz "Konfiguracja hosta zadań"
Wybierz odpowiedni magazyn w prawym górnym rogu.
Usuń zaznaczenie dodatku, który hostuje zadania, w których nie chcesz już umieszczać komputera na liście.
Należy pamiętać, że jeden dodatek może hostować/uruchamiać wiele zadań, więc usunięcie zaznaczenia dodatku może uniemożliwić korzystanie z komputera jako hosta do kilku zadań.
Osobiście zostawiłbym wszystkie maszyny na liście - chociaż zgadzam się, że listy mogą być dość długie!
Dawid
1 polubienie
Dziękuję za odpowiedź. Niestety niektóre pozycje na liście już nie istnieją i nie mogę już odznaczyć tej opcji.
Inny sposób?
To sprawia, że życie staje się bardziej skomplikowane!
SOLIDWORKS ma na to rozwiązanie, które polega na uruchomieniu zapytania SQL w celu bezpośredniej edycji bazy danych. Jeśli skontaktujesz się ze sprzedawcą i zapytasz go o identyfikator rozwiązania: S-069346, powinien on być w stanie udzielić Ci dalszej pomocy.
Dawid