Dlaczego piłka przechodzi przez linię podczas analizy ruchu?

Witam, mam bardzo duży problem z symulacją w solidworks i prawie mam ochotę wyrwać sobie włosy z głowy, bo tak bardzo mnie to denerwuje.

Korzystam z dodatku "solidworks motion" w celu określenia odpowiedniej odległości, jaka będzie musiała być między moją katapultą a moim pojemnikiem, aby piłka pozostała w podstawie katapulty (umieszczam mój projekt na zdjęciu)

Problem polega na tym, że w przypadku niektórych części, takich jak prosta rura, symulacja działa bardzo dobrze, piłka ślizga się i dochodzi do prawdziwego kontaktu! (patrz obraz rury)

Ale w przypadku łokcia piłka przechodzi przez nią podczas symulacji! I oczywiście zwracam baczną uwagę na kontakt i grawitację! 

W ogóle tego nie rozumiem i jestem prawie zdesperowany. Za kilka dni muszę oddać tę symulację do mojego projektu na ostatnim roku i po prostu nie mogę tego zrobić.

Właśnie przerobiłem symulacje do zrzutów ekranu i teraz, kiedy przerabiam symulację z rurą, która powinna działać, pocisk przechodzi na wylot! 

Już nic nie rozumiem, naprawdę potrzebuję pomocy

catapulte_receptacle.png

Czy twoja piłka nie miałaby kontaktu z częścią na początku symulacji?

Wydaje mi się, że jeśli od początku dochodzi do zakłóceń, to kontakty między tymi dwiema częściami są ignorowane podczas symulacji

Nie, niemożliwe jest, aby piłka stykała się z inną częścią, są tylko te, które są przedstawione w symulacji