Dlaczego program Catia pokazuje tylko części powierzchniowe mojego zespołu?

Witam

Ostatnio pracowałem nad montażem w Catia v5.

W pewnym momencie otworzyłem swój zespół w warsztacie projektowania szkieletów i powierzchni, a następnie chciałem go ponownie otworzyć  w warsztacie montażowym, większość części nie pojawiała się już na ekranie.

Mam wrażenie, że widoczne są tylko części powierzchni, a pozostałe już nie, mimo że są one obecne w drzewie modelu.

Czy masz rozwiązanie, aby ponownie wyświetlić wszystkie pokoje? Być może przypadkowo sprawdziłem  jakiś parametr, czy w takim przypadku można zresetować wyświetlacz do ustawień domyślnych ?

Z góry dziękuję

Witam, czy bierzesz udział w CATIAV5 3Dexperience ???  

Ponieważ w CATIA V5 nie można otworzyć zespołu (File.CATPoduct) w zaczepie Wireframe and surface design , ponieważ jest to część środowiska pracy , a nie złożenie, działa tylko z plikami. KOT.

Stąd moje pytanie, masz doświadczenie w 3D. (Środowisko CATIA 3D nie ma . CATProduct) w przeciwieństwie do V5.

Jeśli umieścisz zrzut ekranu swojego wykresu, może to pomóc (w zakładce narzędzi V5 znajdują się polecenia  Ukryj / Pokaż ) według typów / Treści / zestawów geometrycznych itp.

Witam

Dziękuję za odpowiedź.

Nie, jestem na Catia V5. Mam format. Produkt CAT.

Być może się myliłem. Wystarczyło, że otworzyłem warsztat projektowania szkieletów i powierzchni bez otwierania w nim montażu. Jednak odkąd to zrobiłem, w moim zespole pojawiają się tylko części wielokątne. 

Czy istniałoby rozwiązanie tego problemu? W zakładce narzędzi nie mam tego, o czym wspominasz, tylko Formuła, Obraz, Makro, Narzędzie itp., ...

Witam, bez kopii wykresu CATProduct, skomplikowane może być wiele powodów.

Utrata łącza, ukrytych części, rozładowanie, utrata reprezentacji itp., itp.

Czy w swoim zespole możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy jedną z części, która nie jest widoczna i otworzyć ją w nowym oknie, w tym oknie część i jest widoczna?.

Nie widząc tego zespołu, może minąć trochę czasu, zanim znajdziesz przyczynę. 

Witam

Tak, mogę otworzyć wszystkie części w nowym oknie, jednak nie są one później widoczne, mam tylko ich wykres.

Oto kopia z rozwiniętą na wykresie niewidoczną częścią objętościową i widoczną częścią powierzchniową w złożeniu.

ca.jpg

OK, myślę, że CATIA straciła reprezentacje? 

Zamierzasz zrobić manip, aby to sprawdzić.

Zamknij wszystko, uruchom ponownie CATIA i otwórz tylko część wsparcia (NAUO52).

Więc zamknąłem wszystko, zrestartowałem Catię i otworzyłem tylko część podporową, ale daje mi to samo, nie jest widać.

Jak postępować dalej?

su.png

Cóż, spróbujmy sztuczki:

1. Tworzysz pomieszczenie, możesz zaimportować sześcian, walec, zapisujesz.
  2. Zostanie otwarty zestaw, który instaluje PB.
  3. Na niewidocznej części kliknij prawym przyciskiem myszy / zamień.
  4. Zastępujesz go utworzonym przez siebie elementem.
  5. Jeśli widzisz część, którą właśnie utworzyłeś w złożeniu, istnieje prawdopodobieństwo, że PB pochodzi z utraconej reprezentacji.
  6. Klikasz prawym przyciskiem myszy na część / zastępujesz i wybierasz starą część
  7. Jeśli naprawi, to reprezentacje zostały utracone, to samo pozostanie do zrobienia
  8. do każdego pomieszczenia

W jakiej wersji catia jesteś, jeśli nie jest poufna, możesz załączyć pliki pod swoją odpowiedzią

Właśnie zobaczyłem na twoim zrzucie ekranu, że może być prościej (zawsze szukamy skomplikowanych)

Wyłącza wyświetlacz tylko uruchomiony korpus.

Bardzo dziękuję, to było to! Nic nie szkodzi, dzięki Tobie wszystko wróciło na właściwe miejsce.

Przepraszam, że tak mało cię zamęczyłem, nie znam jeszcze dobrze Catii. Życzę miłego dnia i jeszcze raz dziękuję.