W pewnym momencie otworzyłem swój zespół w warsztacie projektowania szkieletów i powierzchni, a następnie chciałem go ponownie otworzyć w warsztacie montażowym, większość części nie pojawiała się już na ekranie.
Mam wrażenie, że widoczne są tylko części powierzchni, a pozostałe już nie, mimo że są one obecne w drzewie modelu.
Czy masz rozwiązanie, aby ponownie wyświetlić wszystkie pokoje? Być może przypadkowo sprawdziłem jakiś parametr, czy w takim przypadku można zresetować wyświetlacz do ustawień domyślnych ?
Witam, czy bierzesz udział w CATIAV5 3Dexperience ???
Ponieważ w CATIA V5 nie można otworzyć zespołu (File.CATPoduct) w zaczepie Wireframe and surface design , ponieważ jest to część środowiska pracy , a nie złożenie, działa tylko z plikami. KOT.
Stąd moje pytanie, masz doświadczenie w 3D. (Środowisko CATIA 3D nie ma . CATProduct) w przeciwieństwie do V5.
Jeśli umieścisz zrzut ekranu swojego wykresu, może to pomóc (w zakładce narzędzi V5 znajdują się polecenia Ukryj / Pokaż ) według typów / Treści / zestawów geometrycznych itp.
Być może się myliłem. Wystarczyło, że otworzyłem warsztat projektowania szkieletów i powierzchnibez otwierania w nim montażu. Jednak odkąd to zrobiłem, w moim zespole pojawiają się tylko części wielokątne.
Czy istniałoby rozwiązanie tego problemu? W zakładce narzędzi nie mam tego, o czym wspominasz, tylko Formuła, Obraz, Makro, Narzędzie itp., ...
Witam, bez kopii wykresu CATProduct, skomplikowane może być wiele powodów.
Utrata łącza, ukrytych części, rozładowanie, utrata reprezentacji itp., itp.
Czy w swoim zespole możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy jedną z części, która nie jest widoczna i otworzyć ją w nowym oknie, w tym oknie część i jest widoczna?.
Nie widząc tego zespołu, może minąć trochę czasu, zanim znajdziesz przyczynę.