Dlaczego ta funkcja nie jest wykonywana?

Witam, mam komputer, który jest bardzo wolny, a kiedy jestem na solidworks i chcę zrobić liniowe powtórzenie z usuwaniem materiału, mój komputer to robi, ale tylko w połowie o czasie trwania przekraczającym 15 minut, czy masz jakieś pomysły na rozwiązanie mojego problemu, z góry dziękuję.

2 polubienia

Powolność może być spowodowana nieodpowiednim sprzętem, to jasne,

Problemem mogą być również programy antywirusowe.

Wszystko, co jest powtórzeniem, jest również zasobożerne (dotyczy to innych CAD).

3 utwory:

- Wymień sprzęt na prawdziwą stację roboczą (wcześniej wykonaj audyt wydajności)

- Implementacja metodologii ad-hoc w SolidWorks

-wyrzuć swój komputer przez okno, czekając

NUTA; Te 3 rozwiązania mogą być drogie, ale odciążą użytkownika

3 polubienia

Witam

Może dodając ten element jako załącznik, moglibyśmy zobaczyć, o co w tym wszystkim chodzi!

Jaka wersja SolidWorks? Komputer, który ma bardziej 2 lub 3 lata lub 10 lat?

1 polubienie

Witam

Istnieje również rozwiązanie polegające na wykonaniu liniowego powtórzenia w szkicu przed usunięciem materiału.

Nawet jeśli wszystko zależy od tego, co masz jako szkic i brakujących informacji na twoim komputerze i wersji oprogramowania.

Pozdrowienia

Bastien

1 polubienie

Witam

Aby rozpocząć, radzę przejść do Pierwsze kroki > wszystkich programów > Akcesoria > Uruchom.

W oknie "uruchom"  wpisujesz: msconfig

Musisz natknąć się na to menu  : http://screenshots.fr.sftcdn.net/blog/fr/2008/06/msconfig_02.png

Następnym krokiem jest odznaczenie wszystkich opcji, które nie są przydatne podczas uruchamiania. Nie jest to łatwe, gdy nie wiesz zbyt wiele, ale z mojej strony mam tylko program antywirusowy mojego komputera, który jest sprawdzany, więc możesz przejść całkiem sporo....

Dobra ponowna instalacja stacji roboczej jest konieczna, jeśli spowolnienia nie są normalne. Zobacz zmianę sprzętu, jeśli korzystasz z najnowszej wersji solidworks.

Jeśli chodzi o powtórzenia liniowe, jest to jedna z  najbardziej wymagających funkcji, ponieważ kopiuje intergralityczność parametrów funkcji, która ma być powtórzona!! Dlatego powinieneś zaznaczyć pole "powtórzenie geometrii"  na samym dole funkcji powtarzania, jeśli to możliwe. (http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Geometry_Pattern.htm)

Daj nam znać, jak daleko jesteś w rozwiązywaniu problemów. 

1 polubienie

Myślę, że przy odrobinie precyzji będziemy w stanie nieco bardziej rozwinąć nasze odpowiedzi.

Jednak powtarzanie funkcji nie zawsze jest konieczne, w zależności od tego, co chcesz osiągnąć. Nie mam tu na myśli przykładu: jeśli masz przedstawić blachę perforowaną z setkami otworów, nawet jeśli stacja robocza jest wydajna, musisz liczyć się ze znacznym czasem obliczeń. Dla tego rodzaju przypadku egzystuje on wstępnie obliczone tekstury w solidworks, które reprezentują otwory (pod względem wyglądu, różnych, wyglądu rzeczywistego, reprezentacji powtórzeń wiercenia).

3 polubienia

Ze swojej strony często widziałem funkcje, które działają na komputerze, a nie na komputerze znajomego (oczywiście inny komputer, pod względem mocy i identycznej wersji oprogramowania).

Więc gdzieś operacja nie jest wykonywana poprawnie na poziomie procesora i następuje zamrożenie.

A więc 3 rozwiązania,

1/ uprość funkcję, która ma być powtórzona, zbuduj część w inny sposób

2/ Zwiększ pamięć RAM, jeśli jest nasycona

3/ zmień swój komputer, zwłaszcza jeśli jest to komputer produkcyjny! :-D

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi, to, co muszę zrobić, to siatka druciana lub blacha perforowana, więc myślę, że zachowam rozwiązanie Fthomasa, ale w każdym razie dziękuję za opinie.