Witam
Mam problem z tymi rozłożonymi, które nie uwzględniają promieni mojego stemplowania
Co takiego robię, że jest to " nie w porządku "?
Dziękuję d av.
Witam
Mam problem z tymi rozłożonymi, które nie uwzględniają promieni mojego stemplowania
Co takiego robię, że jest to " nie w porządku "?
Dziękuję d av.
Witam.
Dla mnie Twój problem bierze się stąd, że nie pracujesz w " Blasza " w tym sensie, że nie masz żadnych zmarszczek.
Funkcja tłoczenia deformuje część (rozciąga materiał)
Jeśli jesteś pewien, że twój pionek jest wykonany przez złożenie, powinieneś zamiast tego wykonać 2 fałdy jedna na drugiej lub skorzystać z funkcji " Off-hook ".
Ok dziękuję.
Czy istnieje funkcja, która pozwala mi kontrolować przesunięcie 5,5 mm między powierzchniami mojej części.
Jeśli wykonam 2 zagięcia (z kątami pod kątem 45°), w żadnym momencie nie znam przesunięcia 2 równoległych powierzchni.
Staje się to kłopotliwe, aby dowiedzieć się, ile lg potrzeba na 1. warstwie, aby uzyskać (na 2. warstwie) przesunięcie 5,5 mm
Co rozumiem z twoich wyjaśnień: muszę stworzyć " wyciągnięcie " ze szkicem, który zawiera przesunięcie 5,5, prawda?
W rezultacie uważam to za " trochę bzdurne ": Podobał mi się fakt, że ten offset jest " parametrem " zdefiniowanym przez " stemplowanie "
W takim przypadku należy skorzystać z funkcji " Off-hook " modułu " Prace blacharskie "
Ok za to, dziękuję
w przeciwnym razie jestem na Catia i nie są to do końca te same ikony
Więc muszę przerobić wszystkie moje części z blachy, argghh!
Cześć coin37coin,
Uważaj, to Catia, nie SolidWorks, ale to ta sama firma... HIHIHHI powiedział:
Witam
To powiedziawszy, wątpię, czy będzie to wykonalne z prasą krawędziową. Jaka jest grubość blachy?
Witam, jestem kolegą brunet_f i odpowiadam za niego (ukarany za 19h przez forum...)
Jest to arkusz o grubości 3 mm, matryca do deformacji.
Dziękuję
Tłoczenie OK