Witam
Jestem w trakcie symulacji przepływu płynu wewnątrz wymiennika (prostokątna skrzynka, w której znajduje się belka rurowa, są też przegrody zwiększające turbulencje w wymianie ciepła) w ramach Symulacji przepływu SOLIDWORKS,. W rzeczywistości jest to pierwszy raz, kiedy używam oprogramowania i napotkałem pewne problemy. Zanim jeszcze zacznę obliczenia lub dopracujesz moją siatkę, mam problem polegający na tym, że kiedy chcę zastosować moje warunki do limitów (szybkość napływu, ciśnienie na zewnątrz) zajmuje to dużo czasu i czasami się zawiesza.
Witam
Która wersja SOLIDWORKS?
Obraz, dzięki któremu możemy zrozumieć, w jaki sposób i gdzie stosujesz swoje warunki brzegowe.
@+
1 polubienie
Dziękuję za szybką odpowiedź. To solidworks 2015.So oto system, nad którym pracuję. Jest to system odzysku ciepła z fumées.il jest to przepływ przeciwprądowy, opary wchodzą od dołu (przepływ objętościowy), przechodzą przez rury i wychodzą od góry (pod ciśnieniem atmosferycznym). a powietrze wchodzi (przepływ objętościowy) z boku wchodzi do komory i wychodzi z obu stron (dwa wyloty) przy bankomacie press.As Mówiłem ci, że zastosowałem warunki brzegowe, ale kosztowało mnie to dużo czasu. Rozpocząłem obliczenia i obliczenia są w toku, Mnie też zajmuje to dużo czasu. Nie mogę zarządzać różnymi parametrami, o ile jest to dla mnie naprawdę nowe. Na razie używam tylko grubej siatki
capture.png