Dlaczego, gdy zapisuję plik . DRW w .PDF jest informacja, która znika?

Cze wszystkim

Mam ten problem, gdy tylko zapiszę rysunki, które tworzę w SolidWorks pod .PDF. Rzeczywiście, jak pokazano na podlinkowanych zdjęciach, w sekcji kartusza w prawym dolnym rogu, niektóre informacje, takie jak adres firmy lub numer planu, nie pojawiają się już w formacie PDF... Próbowałem dużo majsterkować (zmień ustawienia SolidWorks lub Adobe, ustaw je na domyślne....), ale na próżno...

Oto dwa obrazy:

/sites/domyślne/pliki/from_ckeditor/capture_pdf_0.png

/sites/domyślne/pliki/from_ckeditor/capture_solidworks_0.png

Ktoś ma rozwiązanie?

Tesla.

Witam

Nie widzimy Twoich zdjęć. Czy mógłbyś je ponownie opublikować?

1 polubienie

Witam

Kiedy drukujesz go na papierze, czy jest taki sam i czy zmieniłeś tło na tło? Jeśli tak, być może włączyłeś warstwę defpoints, jeśli ją masz.

Witam, więc nie wiem czy to ten sam problem, który miałem jakiś czas temu, ale wszystko wróciło do normy. Mogło być trochę inaczej, ale może jest też związek z Twoim problemem.

Pozwólcie, że wyjaśnię, stworzyłem rysunki w PDF, ale nasi dostawcy, kiedy je otwierali, mieli tylko połowę informacji na ich temat (wszystkie teksty i cytaty). Mój kolega mógł je otworzyć bez utraty danych...

Po wielu poszukiwaniach i informacjach na forach, które mogą mieć link, zrobiłem  to:

Désisntaller toute sort d'abode reader.

Odinstaluj wszystko, co jest powiązane i zainstalowane za pomocą kreatora PDF.

Napraw pakiet Microsoft Office (właśnie widziany na formularzu).

Uderzenie ccleanera.

Ponownie zainstalowano program Adobe Reader.

Nie zainstalowałem ponownie kreatora PDF ...

I od tego czasu nie ma już żadnych problemów...

CDT.

Cze wszystkim

Odpowiadając wszystkim: jak drukuję to przez solidworks to działa, ale nie z pdfa. Ale ponieważ muszę przenieść plany pocztą elektroniczną, jest to problem, ponieważ kiedy inni otwierają ten plik PDF, rzeczywiście brakuje informacji, więc myślę, że to Solidworks źle radzi sobie z modyfikacją formatu... A jeśli chodzi o tekst tła na kartridżu, wszystko jest w "FORMACIE", więc to nienormalne, że niektóre teksty są wyświetlane, a inne nie...

Oto obrazy dla tych, którzy nie mogą ich otworzyć:

Poświęciłem trochę czasu, zanim odpowiedziałem, aby zrobić to, co mi poradziłeś Fab Camp. Niestety to już nie działa... Wydaje się, że nie jest to problem wersji, ale konwersji formatu. Bo jeśli JA zapiszę plan z solidworks to mi to przeszkadza, ale jeśli kolega zrobi to na swojej stacji roboczej z tym samym planem, to mu to nie przeszkadza... Podobny! Jeśli czytam plik PDF, który zapisałem w solidworks, możesz zobaczyć brakujący tekst na moim komputerze,  ale także na tekstach moich kolegów... i odwrotnie, pliki, które są przez nich zapisywane, mogę je otworzyć bez zabierania czegokolwiek... nic nie rozumieć...  

PS: Ten problem przydarzył mi się na SW 2017 Przełączyłem się na wersję 2018, myśląc, że to tylko AD, któremu uszło na sucho nadmierne hakowanie, które zrobiłem, ale... Mam ten sam problem w wersji 2018...

Witam

Być może ta informacja znajduje się w warstwie, dla której imperzja jest wyłączona.

co sprawia, że są niewidoczne podczas tworzenia pliku PDF.

1 polubienie

Witam, mam problem, może jesteś taki sam, kiedy wydrukowałem go za pomocą kreatora pdf, nie działało, musiałem zapisać pod ... w formacie PDF.

Powinieneś czasami spróbować tego hacka... :)

Pozdrowienia

Witaj Pierre S,

prawdę mówiąc, wszystkie pola tekstowe w tabelce tytułowej są w "FORMACIE" , czego nie rozumiem; Dlaczego niektóre z tych pól są widoczne (np. data, imię twórcy, nazwa części itp.), a inne nie... czy były jeszcze takie, które się różniły, nie mówię, ale tutaj...

Witaj G.,

Niestety, nie używam kreatora PDF, ale bezpośrednio ADOBE READER PDF, aby po prostu sprawdzić plan po zakończeniu nagrywania :s

Chciałbym jednak podziękować wszystkim osobom, które poświęciły czas, aby dać mi możliwe rozwiązania, ale czy możemy powiedzieć, że popełniłem błąd w oprogramowaniu?... Mam nadzieję, że nie^^

W nadziei na cudowne rozwiązanie trzymam się niedaleko tego forum...

Witaj Tesla,

Jeśli nie masz PDF Créator, radzę go pobrać, przynajmniej w celu wykonania testu.

Jest to darmowe oprogramowanie, które umożliwia tworzenie plików PDF z interfejsu drukowania dowolnego oprogramowania. Tak więc, logicznie rzecz biorąc, jeśli podczas drukowania z SolidWorks pojawiają się wszystkie twoje teksty, powinny one pojawić się po wybraniu drukarki Cretor PDF, która pojawia się na liście drukarek po zainstalowaniu.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witaj FCT,

Próbowałem z Créatorem, zgodnie z oczekiwaniami, nie było już żadnych rezultatów... Więc doszedłem do wniosku, że może byłaby funkcja do sprawdzenia (lub nie) w solidworks, która mogłaby rozwiązać ten problem :s

Zawsze czekam na nagłówek pomysłów...

Pozdrowienia

Tesla

Czy go zainstalowałeś ? jeśli próbowałeś manipulacji, o których wspomniałem powyżej, które zadziałały dla mnie, ale nie dla ciebie ... Szczerze mówiąc, nie widzę tego. Może spróbuj naprawić Solidworks, ale myślę, że to gdzieś konflikt postaci.

Witam, jakie są Twoje wersje solid i office??? Aktualizacja sterownika drukarki może być??? Przywróć wszystkie ustawienia do domyślnych i ponownie rozpocznij testy, czasami opcja jest ukryta!?

Powodzenia

Witaj Fab Camp.

Naprawdę zastosowałem się do wszystkich twoich rad i już naprawiłem solidworks (po przejściu na SW 2018...) Myślałem, że jest po prostu znany przycisk, aby przezwyciężyć ten problem, ale oczywiście nie...

Witaj G.

Mam wersję pakietu Office 2016 i wersję oprogramowania 2018 (obie ^^ już naprawiłem). Dla solidworks udało mi się ustawić wszystkie ustawienia domyślne, ale dla pakietu Office nie ma funkcji "domyślnej" :s, ale na pewno musi być inny problem, taki jak problem ze zgodnością wersji, ponieważ kartridż jest kopią zapasową starych wersji solidworks nie?...

Dobra wiadomość dla mnie, ale może także dla wszystkich tych, którzy mogą mieć ten sam problem ze swoim oprogramowaniem, my (technik solidwoks) znaleźliśmy rozwiązanie...  

W rzeczywistości wystarczyła zmienić czcionkę pola tekstowego i umieścić taką, która jest zainstalowana na komputerze (np. Arial), jeśli tak nie jest, .PDF nagrania nie jest wykonane poprawnie. 

Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tego przyjaciela i mam nadzieję, że pomogę następnej osobie, która natknie się na tę niezrozumiałą subtelność komputerową.

Tesla.

2 polubienia