Dziś rano zajmuję się projektem, którego początki sięgają kilku lat wstecz. Po stronie oprogramowania (2020) jedyną rzeczą, która zmieniła się od ostatniego razu, gdy stworzyłem ten projekt, jest to, że przełączyłem go na sp5.
Przy otwieraniu tego montażu moje które były M3 są w znacznie większej " pustej " konfiguracji, a dostępna konfiguracja to M6... Jakby moja konfiguracja M3 zniknęła i ładuje się domyślna konfiguracja. Więc gdzie się podziała moja konfiguracja M3? I jak mogę go ponownie przypisać do moich już na miejscu bez ponownego robienia wszystkiego?
Spotykamy się również z tym błędem lub problemem z oprogramowaniem, chyba że się mylę. Oto, co znaleźliśmy, aby to naprawić i naprawić wszystko na zdjęciach. 1=>
3=>Kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz zobacz wszystkie ograniczenia, jeśli to nie jest błąd, nie zapominając o sprawdzeniu wszystkich konfiguracji, jeśli to konieczne.
Otwieramy więc nasz zestaw dotyczący i wybieramy ograniczenie zobacz " spinacz do papieru z okiem " i edytujemy odpowiednią konfigurację, jeśli istnieje, nie zapominając o sprawdzeniu wszystkich konfiguracji zestawu, jeśli to konieczne. Jednocześnie prosi o potwierdzenie, że należy to zrobić ze wszystkimi twojego zespołu. Wszystko to dzięki Solidworks 2022 SP4. To szybszy sposób. Powodzenia. @+. AR.
Na twoim pierwszym obrazie widzimy, że lokalizacja pliku znajduje się w C:ProgramData...
Czy nie miałeś/nie masz swojego zestawu narzędzi we wspólnej lokalizacji?
Jeśli tak, jest prawdopodobne, że po przełączeniu na dodatek SP5 domyślna lokalizacja wyszukiwania komponentów przybornika przeskoczyła i będzie szukać plików w lokalizacji instalacji, a oryginalne pliki sprzętowe nie zawierają wszystkich konfiguracji.
Tak więc skrzynka z narzędziami nie była w sieci, ale zapomniałem o ważnym szczególe, który wrócił do mnie dzięki twojej odpowiedzi; chodzi o to, że zrobiłem ASM na innym komputerze, który ma zestaw narzędzi w innej lokalizacji niż nowy komputer. I rzeczywiście, kiedy porównuję pliki docelowej, ta na starym komputerze jest znacznie cięższa (+500kb vs 165kb)! Co prowadzi nas do myślenia, że rzeczywiście masz rację, konfiguracji po prostu nie ma w oryginalnym pliku.
Zamierzam więc bezpośrednio zastąpić oryginalny plik starym. Wynik eksperymentu potwierdzę po jego zakończeniu.
Dziękuję!
Edit: Po podmieniu pliku bazowego na stary, moje konfiguracje wróciły!