Cze wszystkim
Jak wynika z mojego pytania, mam do czynienia z bardzo regularnymi awariami SolidWorks 2016 SP5, gdy tylko chcę zacytować trasę elektryczną. Używam tego narzędzia od 2 miesięcy (robiłem to pod CATIA V5) i gdy tylko narysowano pierwsze koncentryczne, pojawiły się awarie, często po wycenie, gdy SolidWorks przekierowuje mój.
Przenieśliśmy go do mojego starego HP Z400, najlepiej jak potrafiłem, udało mi się poprowadzić 40, które składały się na mój projekt.
W międzyczasie dostaliśmy HP Z240, bardzo wydajny (wciąż bardziej niż moja stara stacja robocza) i po prostu awaria pojawia się ZA KAŻDYM RAZEM, gdy chcę zwymiarować trasę na szkicu!!
Wczoraj udało mi się odrutować około dziesięciu koncentrycznych, bez ich wymiarowania, z wyjątkiem długości segmentów haka do trasowania (za pomocą lewego okna obecnego podczas tworzenia trasy), ale dziś problematyczny staje się brak możliwości wymiarowania, chyba że poprowadzisz w szkicu 3D celując "na oko", aby uniknąć kolizji między, Nie mam innego rozwiązania i w końcu stanie się to problematyczne dla realizacji moich projektów...
Zwracam się więc do Ciebie i Twojego doświadczenia z oprogramowaniem, aby pomóc mi w testach lub procedurach, które należy przeprowadzić w celu debugowania tego problemu =)
PS: Moje sterowniki karty graficznej są aktualne, pobrane ze strony internetowej SolidWorks.
Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem.
Cdlt,
Witam
Czy przekazałeś diagnozę va Solidworks Rx
http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/t_solidworks_rx.htm
2 polubienia
Witam, Dagnostic Rx nie wskazuje na nic szczególnego ani niepokojącego, patrz obrazy:
Redagować:
FYI, nadal udało mi się zawiesić SolidWorks w trybie awaryjnym (!!) odtwarzając to, co zwykle prowadzi mnie do awarii...
Twoje sterowniki prawdopodobnie nie są właściwe, ponieważ w żadnym momencie na stronie nie rozmawiamy o wersji 10.18.
1 polubienie