Witam
Chciałbym, aby wymiary z automatycznymi tolerancjami były wyświetlane w następujący sposób:
Ponieważ obecnie, gdy umieścimy tolerancję, mamy to:
A oto nasze opcje:
Dziękuję.
Witam
Chciałbym, aby wymiary z automatycznymi tolerancjami były wyświetlane w następujący sposób:
Ponieważ obecnie, gdy umieścimy tolerancję, mamy to:
A oto nasze opcje:
Dziękuję.
Witam
Zmień podstawową precyzję na .12, a dla rozmiaru czcionki kliknij tolerancję w prawym dolnym rogu normalnie (niewidoczne na zrzucie ekranu)
Rozmiar czcionki jest taki sam, to uchwycenie daje ten efekt. Mój problem skupia się tylko na zerach po przecinku.
Twoje rozwiązanie działa, ale tylko w przypadku, który przedstawiłem, ponieważ przy następnym przechwyceniu kurs 29,21 powinien być wskazany na tysięczną, a tolerancja na dziesiątej.
Witam
musisz przejść do swojego MEP, a w prawym dolnym rogu znajduje się zakładka i musisz wejść i zmodyfikować zobacz PJ
W takim przypadku zmień to samo co nominalne (co odpowiada kursowi) i ustaw żądaną wartość. O ile mi wiadomo, usunięcie zer na tolerancjach nie jest możliwe, jeśli są to dwie cyfry, bez względu na wszystko wyświetli dwie cyfry
Nie, to nie o to chodzi, bo jak mam 3 cyfry to nie zadziała i to też jak mam jedną cyfrę.
Chciałbym, aby móc mieć oceny w takiej formie:
Ø38 ±0,1
Ø38,1 ±0,12
Ø38,12 ±0,123
Ø38.123
Na przykład nigdy z zerami po prawej stronie.
Edit: @cyril, więc jeśli dobrze rozumiem, to o co proszę, jest niemożliwe? (Jeśli tak jest, to jest naprawdę źle, bo na wynalazcy to działa)
W rzeczywistości, czy chcesz, aby liczba cyfr w Twojej ocenie zmieniała się w zależności od liczby cyfr po Twojej stronie?
n cyfra => n+1 tolerancja cyfry ?
Nie jest to niemożliwe, po prostu jeśli wpiszesz je ręcznie, wyświetla wartość w takiej postaci, w jakiej została wprowadzona, i sam zmienia kryterium cyfry liczby. Przynajmniej takie zachowanie mam w 2014 roku.
Jestem domyślnie ustawiony na .12 na ocenę i tolerancję (bez łączenia ich ze sobą)