Dokładność wymiarowania

Witam
Chciałbym, aby wymiary z automatycznymi tolerancjami były wyświetlane w następujący sposób:

Ponieważ obecnie, gdy umieścimy tolerancję, mamy to:

A oto nasze opcje:

Dziękuję.

Witam

Zmień podstawową precyzję na .12, a dla rozmiaru czcionki kliknij tolerancję w prawym dolnym rogu normalnie (niewidoczne na zrzucie ekranu)

1 polubienie

Rozmiar czcionki jest taki sam, to uchwycenie daje ten efekt. Mój problem skupia się tylko na zerach po przecinku.

Twoje rozwiązanie działa, ale tylko w przypadku, który przedstawiłem, ponieważ przy następnym przechwyceniu kurs 29,21 powinien być wskazany na tysięczną, a tolerancja na dziesiątej.

Witam

musisz przejść do swojego MEP, a w prawym dolnym rogu znajduje się zakładka i musisz wejść i zmodyfikować zobacz PJ

capture.jpg
1 polubienie

W takim przypadku zmień to samo co nominalne (co odpowiada kursowi) i ustaw żądaną wartość. O ile mi wiadomo, usunięcie zer na tolerancjach nie jest możliwe, jeśli są to dwie cyfry, bez względu na wszystko wyświetli dwie cyfry

1 polubienie

Nie, to nie o to chodzi, bo jak mam 3 cyfry to nie zadziała i to też jak mam jedną cyfrę.

Chciałbym, aby móc mieć oceny w takiej formie:

Ø38 ±0,1
Ø38,1 ±0,12
Ø38,12 ±0,123
Ø38.123

Na przykład nigdy z zerami po prawej stronie.

Edit: @cyril, więc jeśli dobrze rozumiem, to o co proszę, jest niemożliwe? (Jeśli tak jest, to jest naprawdę źle, bo na wynalazcy to działa)

W rzeczywistości, czy chcesz, aby liczba cyfr w Twojej ocenie zmieniała się w zależności od liczby cyfr  po Twojej stronie?

n cyfra => n+1 tolerancja  cyfry ?

Nie jest to niemożliwe, po prostu jeśli wpiszesz je ręcznie, wyświetla wartość w takiej postaci, w jakiej została wprowadzona, i sam zmienia kryterium cyfry liczby. Przynajmniej takie zachowanie mam w 2014 roku.

Jestem domyślnie ustawiony na .12 na ocenę i tolerancję (bez łączenia ich ze sobą)