Dzięki za zdjęcie.
@Zozo_mp mówić o tego typu:
To nie kosztuje dużo.
Tam zrobiłem zdjęcie u Rabourdina, ale jest dość łatwe do znalezienia (Emile Maurin, Norelem)
Dzięki za zdjęcie.
@Zozo_mp mówić o tego typu:
To nie kosztuje dużo.
Tam zrobiłem zdjęcie u Rabourdina, ale jest dość łatwe do znalezienia (Emile Maurin, Norelem)
Świetna pomoc dla przyszłych symulacji. Przetestuję to w następnych aplikacjach.
Jeszcze raz dziękuję.
Dla tak widzę bardzo dobrze. Ja też dziękuję.
Ciesz się NAMI
Witam.
Wracam po tym teście symulacyjnym, w którym bardzo mi pomogłeś.
Idąc za radą niektórych, chciałbym wiedzieć, jak wziąć udział w kursach symulacyjnych lub innych na SW. To dla mnie cel na 2021 rok w pracy. Tak, chcieliby, żebym był w stanie wykonać te RDM, abym mógł zaprojektować sprzęt do podnoszenia. Na przykład do wyciągania mniej lub bardziej ciężkich części z maszyn produkcyjnych. Dla twojej informacji, nie są to części, które ważą setki kg, nie, ale są zbyt ciężkie, aby osoba mogła je obsługiwać bez zranienia pleców lub w innym miejscu.
Co więc trzeba zrobić, aby otrzymać ten "dyplom"?
Już teraz dziękuję za wszystkie rady, których mi udzielisz.
Fred
Ładny gol.
Nie mówiąc o niedyskrecji, jakie jest Twoje szkolenie, Twoje doświadczenie (w zasadzie Twoje CV bez wakacyjnych miejsc pracy i nazw firm)? To tylko po to, aby zorientować się w Twoim teoretycznym zapleczu technicznym.
@Zozo_mp pewnie opowiem o tym lepiej, ale uważam, że gruntowna znajomość teorii RDM to pierwsza podstawa, a dopiero potem teorie rachunku elementów skończonych.
więc mam maturę techniczną.
Kiedy zaczynałem, pracowałem przez ponad 10 lat jako mechanik silnikowy.
Potem przez 10 lat zajmowałem się konserwacją, potem kolejne 10 lat jako kierownik ds. utrzymania ruchu, a teraz jestem ekspertem technicznym.
Zrobiłem (w szkole) RDM na poziomie matury. Nie kontynuowałem, bo ławki szkolne nie były wygodne...
Czy ten cel jest dla Ciebie możliwy do zrealizowania, czy nie?
Witam @brie_frederic
Obejrzyj kursy szkoleniowe oferowane przez Visiativ na temat korzystania z symulacji Solidworks. Aby osiągnąć efekty, potrzebne są co najmniej dwa staże.
Dwa staże po 3 lub 4 dni w odstępie dwóch miesięcy wystarczą dla tych, którzy mają już solidne doświadczenie zawodowe. Następnie konieczne jest przeprowadzenie symulacji (najlepiej pro do analiz częstotliwości).
Powodzenia wiedząc, że jesteśmy tutaj, aby ukończyć.
Pozdrowienia
Dziękuję za te cenne wskazówki.
Zobaczymy z Visiativem.
Jeszcze raz dziękuję.
Slts.
Fred