Wymagania wstępne dotyczące sieci Solidworks

Cze wszystkim

Kto mógłby mi dostarczyć dokument, w którym prędkość sieci komputerowej między stacją roboczą a serwerem jest określona dla solidworks

Czy są jakieś wymagania wstępne "jak karty graficzne" dotyczące szybkości sieci (logiczne jest, że sieć gigabajtowa będzie lepsza niż 100 mbit/s)

Z góry dziękuję

PAUTET Christophe

Witam

Spójrz na ten link, jeśli może ci pomóc.

Nie wiem jak w sieci, ale dla karty graficznej jest ona oznaczona pod poniższym adresem:

http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html

1 polubienie

Cześć, o ile mi wiadomo, nie ma żadnych wymagań wstępnych dotyczących sieci, ma to głównie wpływ na czas otwarcia i czas tworzenia kopii zapasowej. Nawet przy zepsutej sieci będzie działać, po prostu otwarcie zajmie więcej czasu. Co nie jest do końca takie samo w przypadku karty graficznej, jeśli nie jest kompatybilna, w niektórych przypadkach w ogóle nie będzie działać.

Jak mówisz, sieć gigabitowa jest lepsza, jeśli zaczynasz otwierać zespoły zawierające więcej niż 2000 komponentów. W domu na każde dziesięć stacji roboczych mamy serwer z dwiema kartami gigabitowymi, co pozwala nam na komfortową pracę nawet jeśli daleko nam do wydajności lokalnej.

Ostatnia rada, aby pracować z sieci, przyzwyczailiśmy się do otwierania zespołów ze wszystkimi częściami wewnętrznymi w trybie tylko do odczytu. Z jednej strony pozwala to uniknąć konfliktów między współpracownikami, ale z drugiej strony zyskuje się trochę na zapisie, ponieważ część tylko do odczytu nie jest brana pod uwagę.

Luc

3 polubienia

Cześć, Jednocześnie, jeśli sieć jest na 100 Gigabit, a dyski twarde serwerów mają 5400 obr./min to nie pomoże.

Osobiście polecam dysk SSD lub dysk 15000 obr./min używany do danych solidworks. Księgowość dla Excela działa bardzo dobrze z 5400....

oczywiście lepiej jest mieć serwer z połączeniami sata 6Gb oprócz 3Gb w obecnym modelu (jest historia o kolorze 6Gb w kolorze czerwonym , ale czarnym i niebieskim nie wiem, kto jest który)