Wstępne wybieranie tekstu niestandardowego dla znacznika części bąbelkowej (rysunek)

Witam

Tracę dużo czasu na umieszczanie bąbelka znacznika części, a następnie wybieranie go, aby zmienić tekst podpowiedzi na "właściwość niestandardową", a następnie "REP" poniżej (REP jest specyficzny dla naszej firmy).

Chciałbym, aby wszystko było nakładane bezpośrednio po umieszczeniu markera.

Jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem za tym. Z góry dziękuję

Witam

W opcjach szablonu rysunku, we właściwościach dokumentu pod drzewem adnotacji, wybierz numery pozycji, a następnie dostępne są opcje tekstu.

Wybierz opcję Właściwości niestandardowe.

tak, jak powiedzmy @ Cyril.f  robisz jeden , a następnie ctrl + c  i ctrl + v

Niech Moc będzie z wami.

Dziękuję wielcy mistrzowie, testuję to, trzymam cię przy soku

Gdybym nie poszedł złą drogą:

Narzędzia > opcje > właściwości dokumentu > adnotacji > dymki > tekst > "na górze: właściwości niestandardowe" i tuż poniżej Mam tylko propozycje zaczynające się od SW (takie jak SW-Long Date), ale kiedy klikam bezpośrednio na mój balon, aby go zmodyfikować, mogę wybrać oprócz właściwości "SW-XXXXX" niestandardowe właściwości dodane przez moją firmę.

Ciemna strona zachęca mnie, bym do niego dołączył

Jeśli mnie pamięć nie myli, musisz wypełnić opcje systemowe dla lokalizacji plików, folder dla pliku właściwości niestandardowych, w którym musisz umieścić plik tekstowy zawierający właściwości.

Następnie tworzy skojarzenie i dodaje je do listy.

2 polubienia

Czy masz trochę szczegółów na temat sposobu uzyskiwania dostępu do opcji systemu?

Narzędzia> Opcje...  > Lokalizacje plików

Z menu rozwijanego wybierz: Pliki właściwości niestandardowych

Jeśli jest już skonfigurowany, po prostu przeciągnij plik rozszerzenia .txt zawierający niestandardowe właściwości szablonów dokumentów (jedna właściwość w wierszu)

1 polubienie

Oczywiście, jestem w tym, nie mam jeszcze obecnego pliku, ale przyjrzę się, jak go stworzyć.

Z góry dziękuję ;)

W załączeniu przykład (fragment naszego)

properties.txt
1 polubienie

Możesz także umieścić tę funkcję bulgotania bezpośrednio w tle.

Pliki slddrt, które importujesz podczas tworzenia nowego rysunku, po prostu utwórz niestandardowe i umieść ten bąbelek bezpośrednio. Otwierasz "standardowy" rysunek, przechodzisz do "narzędzia -> "Opcja" -> "Właściwość dokumentu" -> "Adnotacje" -> "dymki"  i w opcjach tekstowych wszystko, co musisz zrobić, to wpisać "właściwość niestandardowa", "REP" i zapisać rysunek tam, gdzie chcesz, w formacie ". DRWDOT". 

Jeśli tworzysz nowy folder dla swojego rysunku, pamiętaj, aby umieścić lokalizację pliku w "opcja systemowa" -> "lokalizacja pliku" -> "mapy bazowe"

Za każdym razem, gdy otworzysz ten rysunek, Twoja bańka zawsze zwróci informację "REP". Ale wszyscy użytkownicy, którzy przyjmą ten format rysowania, będą mieli te bąbelki.

Można również utworzyć specjalne właściwości dokumentu i wczytać je za pomocą przycisku makra.

1 polubienie

@mandragore: Po prostu nie mam "REP" na liście rozwijanej adnotacji, gdy jestem we właściwościach dokumentu, to jest dziwne.

@Cyril.f: Spróbuję tego w ciągu dnia, będę cię informować na bieżąco.

W międzyczasie dziękuję za cierpliwość, to przyjemność

Rzeczywiście, w tym przypadku musisz stworzyć styl bąbelka w ulubionych.

Przechodzisz do bąbelka, wybierasz żądane opcje lub przechodzisz przez "Właściwości niestandardowe" -> "REP" i zapisujesz styl w ulubionych. W przeciwnym razie "Tekst" -> Wpisujesz "    $PRPMODEL:"REP"    " w polu poniżej i zapisujesz.

W drugim rozwiązaniu możesz wypełnić kilka referencji modelu, REP, nazwę, materiał ...

Następnie wystarczy wstępnie zapisać ten ulubiony w funkcji bąbelkowej w DRWDOT.

Nie mogłem znaleźć lepszego przepraszam

1 polubienie

Dostęp do pliku zablokowany przez moją skrzynkę.... Dziękuję wam i tak :)