Witam wszystkich niezbyt aktywnych, ale wytrwałych ....
Pokrótce przedstawiam mój aktualny projekt (już 4 lata): jak najbardziej zgodne z przepisami zbudowanie alfy 33 stradale.
Pracuję nad tym projektem od 4 lat i już dzięki niemu zdobyłem ograniczone umiejętności... na Solidworks.
podwozie jest całkowicie zaprojektowane, wszystko, co mi pozostało, to weryfikacja ograniczeń lub .... Jestem niekompetentny, ale znajdę kogoś, kto mi pomoże.
Mój obecny problem jest dwojaki...: Myślę, że 1. najprostszy problem; Nie mogę pociąć mojej reprezentacji 3D karoserii na "plastry do wydrukowania", aby odtworzyć ją na przykład jako model w skali 1/3, a następnie w skali 1.
Myślę, że to mój drugi, bardziej delikatny problem..... Mam dostęp do drukarki 3D i chcę zweryfikować kroki mojego rysunku..... To w skali 1/18, potem 1/8...
Borykam się jednak z niemożnością pogrubienia moich powierzchni..... W celu wydrukowania ... W moim przypadku pogrubienie do 8mm pozwala mi drukować na ultimakerze2.
chcąc wydrukować tylko powłokę.... Mam oczywiście problem z szyciem z opcją tworzenia objętości, ponieważ jest dużo .... (okna wlotu powietrza .... itp.)
Wyobrażam sobie, że są to promienie lub inne segmenty, które są zbyt małe, które blokują łuszczenie się...
Przesuwane powierzchnie, na których pracują, ...
Dziękuję za cenne odpowiedzi.
DV
volume_mark83.sldprt