Próbuję wymyślić, jak "naprawić" punkt na obrazie wstawionym przez narzędzie "Szkic obrazu", aby przeskalować go do pożądanego rozmiaru. Pozwólcie, że wyjaśnię: chcę zamodelować M2HB, stary karabin maszynowy kal.50 z drugiej wojny, zbudowałem swoją bibliotekę obrazów, aby móc wziąć moje wymiary i mieć kilka szczegółowych widoków. Chodzi o to, że w przypadku moich strzałów żebrowych chciałem zrobić zdjęcie profilowe broni i użyć go do zebrania moich ocen: Umieściłem dwa punkty na każdym końcu pożądanego żebra, inteligentnej oceny i znajduję ją. Ale nadal musisz być w stanie umieścić obraz w odpowiednim rozmiarze!
W przeszłości, kiedy modelowałem granatnik, umieszczałem dwie kropki z odpowiednim odstępem (zwykle jest to całkowita długość broni, która służy jako wymiar odniesienia), a następnie bawiłem się wymiarami obrazu tak, aby moje dwie kropki spadły mniej więcej tam, gdzie chciałem. Oczywiście jest to dość ryzykowne jako technika, zwłaszcza na znacznie większych odcinkach (tutaj prawie 2 m dla M2 w porównaniu z nieco ponad 40 cm dla LG...) i bardzo irytujące w konfiguracji...
Czy znasz sposób na zwymiarowanie mojego obrazu tak, aby dwa końce wyświetlanej broni znajdowały się dokładnie w odpowiedniej odległości, aby ułatwić mi przyszłe wymiarowanie?
Po utworzeniu szkicu na tym szkicu narysuj linię prostą o żądanym rozmiarze
Zamknij szkic
Ponownie tworzysz szkic i wstawiasz obraz szkicu, który możesz umieścić w półprzezroczystości, aby zwizualizować początek i koniec obrazu po prawej stronie tej linii
i baw się proporcjami swojego szkicu, mierząc go jak najlepiej
Osobisty: - Kadruję obraz tak, aby krawędzie obrazu pokrywały się z obiektem; - Wstawiam swój obraz do szkicu (utwórz szkic / narzędzia / narzędzia do szkicowania / szkic obrazu), w tym momencie mogę bezpośrednio dostosować rozmiar obrazu do odpowiedniego rozmiaru.
@gt22 daje właściwe rozwiązanie, ponieważ na obrazie szkicu masz okno, które pozwala nadać dokładny rozmiar obrazowi. Innym rozwiązaniem jest stworzenie modelu i przeskalowanie go po zakończeniu za pomocą "" Wstaw ==> Funkcja ==> skala ""
Uważaj , aby ustawić obraz na punkt początkowy, w przeciwnym razie zostaniesz emm..... ciągle, aby wyśrodkować obiekt na środku ekranu. Dlatego w Twoim interesie jest wykonanie szkicu, który przekształcisz w blok i to do niego oddzwonisz, aby rozpocząć budowę swojego modelu.
To samo rozwiązanie, co koledzy z pracy. W każdym razie, mając obraz szkicu jako podporę, nie powinieneś oczekiwać dużej precyzji. Dopiero po narysowaniu głównych linii wymiary muszą zostać dopracowane .