Problem z gięciem części

Witam;

Mam część, która sprawia mi problem. Chcę, aby oba końce były połączone ze sobą, tworząc okrąg. Szukałem rozwiązania , ale nic nie działało. Czy możesz mi pomóc?

Z góry dziękuję.

Heraiz powiedział:

część2.sldprt
1 polubienie

Witam

Oto kawałek z dwiema konfiguracjami. Jeden zakrzywiony, a drugi rozłożony.

ac_cobra.sldprt
2 polubienia

Witaj ac kobra 427,

Dziękuję, że odpowiedzieliście na moje wezwanie. Kawałek jest w porządku, ale zęby muszą być po drugiej stronie. Jak to zrobiłeś? 

1 polubienie

W rzeczywistości generujesz swoją część blachy o grubości 0,5 i 40 wysokości jak w Twoim przypadku, następnie wykonujesz dwie konfiguracje i ręcznie dodajesz swoje nacięcia.

1 polubienie

Ups, to logiczne dla paska... W rzeczywistości najpierw wykonuję część blaszaną o grubości 1,75 i wysokości 4 mm, a następnie tworzę drugą konfigurację i ręcznie umieszczam nacięcia w każdej konfiguracji...

ac_cobra_2.sldprt
1 polubienie

Dziękujemy za poprawienie paska. Ale nie rozumiem twoich wyjaśnień. Proszę wyjaśnić to bardziej szczegółowo.

Dziękuję za pomoc.

W rzeczywistości tworzę szkic otwartego okręgu o długości twojego deva i ograniczam go, a następnie używam funkcji blachy, podając grubość 1,75 (0,5 rdzenia pasa i 1,25 nacięcia), a następnie wysokość 4 mm i tam część się rozwija. Tworzę kolejną konfigurację rozłożoną lub rozkładam pasek, robię usuwanie materiału i robię promienie skrótu funkcji pozostawienia, a następnie robię to samo w konfiguracji wygiętej, czyli usunięcie materiału, a następnie pozostawienie na szprychy. 

1 polubienie

Jaka jest cena blachy ?

Spójrz na mój samouczek, zasada jest taka sama, z wyjątkiem tego, że robisz okrąg i nie musisz robić 2. szkicu...

http://www.lynkoa.com/tutos/t%C3%B4lerie/comment-d%C3%A9plier-une-virole-elliptique

1 polubienie

Witam

Wybaczcie, że nie odpowiedziałem panu wcześniej, ale miałem egzamin ustny.

Więc próbowałem, ale nadal nie mogę tego zrobić, nawet z twoim samouczkiem. Blokuję na etapie tworzenia półkoli do odpowiedniego rozmiaru i umieszczania ich na moim szkicu.