Witam i Szczęśliwego Nowego Roku dla społeczności
Na początek roku mam problem z wyglądem moich części pod SW 2017.
Kiedy kojarzę wygląd na moim dziele, zmienia kolor, ale nie przyjmuje wyglądu pożądanego, w moim przypadku po prostu staje się brązowy.
Poniższe zdjęcie przedstawia różne stany części:
Bez aplikacji wyglądu / Z aplikacją wyglądu
W trybie fotoview wygląd jest dobrze odwzorowany (zdjęcie na dole)
Ten sam problem, niezależnie od tego, czy jesteś w trybie montażu, czy części.
Jeśli moi koledzy otworzą pomieszczenie, dobre renderowanie jest wyraźnie widoczne od początku pokoju.
Myślę, że problem wynika z ustawienia mojego SW, ale po spojrzeniu trochę wyschłem, więc jeśli mógłbyś pomóc
Z góry dziękuję
1 polubienie
Przede wszystkim bardzo się cieszę, że mogę powitać Cię na forum.
Mam nadzieję, że pomożemy Ci rozwiązać niektóre problemy, ale także, że skorzystamy z Twojej wiedzy i doświadczenia.
Pierwszą rzeczą do sprawdzenia jest ścieżka do plików wyglądu.
Jeśli nie jest tak samo między tobą a twoimi współpracownikami, to już jest źródłem kłopotów.
Ponadto musisz wiedzieć, czy umieściłeś ten wygląd w solidworks czy w Photoview, ponieważ w sekcji photoview możesz określić w szczególności dla świateł, czy są one widoczne w SW i/lub photoview.
Czy możesz opublikować swój kawałek, pozwoli ci to zobaczyć więcej kolorów, nawet jeśli w tej chwili widzisz wszystkie kolory!
Pozdrowienia
Bardzo prostą rzeczą, którą widzę, jest to, że aktywna zakładka to ta z mycadtools
Witam;
Sprawdzę również, czy Twój "Realview" jest aktywny w "ustawieniach wyświetlania" (jeśli Twoja karta graficzna na to pozwala).
Pozdrowienia.
Witam, dziękuję za pomoc, to właśnie ten parametr wpłynął na prawidłową wizualizację pomieszczenia
Dziękuję za pomoc
Miłego końca dnia
Witaj mój drogi @Maclane
Przepraszam, ale Realview poprawia wygląd, zwłaszcza już zadeklarowane cienie i oświetlenie, ale w ogóle nie wpływa na obecność lub nie mapowania z plików wyglądu.
Pozdrowienia
bonanébonnesansTé
Witaj @Zozo_mp i szczęśliwego Nowego Roku
Całkowicie się z tobą zgadzam, ale na zrzucie ekranu @rhabert widzimy, że tekstura jest już nałożona,
Stąd zmiana " koloru " jego dzieła polegała na tym, że brakowało tylko oświetlenia, aby wyglądało ono na to, że będzie wyglądało na to.
Jedyne, co pozostało, to zmusić Solidworks do działania poprzez aktywację Realview. (Wybrałem łatwiejsze wyjście.)
Gdyby ta operacja nie zadziałała, poszedłbym przyjrzeć się źródłom światła:
i mapowanie pozorów, jak zasugerowałeś.
Pozdrowienia.
2 polubienia