Problem z wyświetlaniem CATIA Edge

Witam

Mam problem z wyświetlaniem linii (krawędzi) w CATIA (patrz załącznik). W zależności od punktu widzenia krawędzie znikają. 

Próbowałem pobawić się ustawieniami wyświetlania w opcjach, ale nic nie pomaga.

Czy ktoś ma rozwiązanie? To bardzo krępujące.

Dziękuję

capture.png

Witam

I przyszło to tak, czy po jakimś wydarzeniu (stacja chgmnt, wersja, aktualizacja)?.

Miałem problem z moim T5800 (więcej niż jeden typ Display Port), a obudowa adaptera nie była tak świetna, że wróciła do normy z wyświetlaczem/przewodem wyświetlacza.

W międzyczasie przedstawię Ci moje ustawienia

reglages.zip

Witam

Dziękuję za odpowiedź. Naprawdę nie wiem, jak do tego doszło. Minęło dużo czasu, odkąd używałem catia, a kiedy ją ponownie uruchomiłem, zauważyłem tę wadę.

Próbowałem twoich ustawień, ale to nic nie zmienia.

Z drugiej strony moja konfiguracja jest nieco osobliwa, Catia działa na maszynie wirtualnej (VMWare) na komputerze mac ze zdalnym ekranem. Ale zdalny ekran niczego nie zmienia, kiedy jestem na ekranie Maca, jest taki sam.

Próbowałem zmienić ustawienia wyświetlania maszyny wirtualnej, ale nic, to to samo.

Kręcę się w kółko

O ile kiedykolwiek dobrze to działało.

Czy chcesz dowiedzieć się, co się zmieniło na maszynie wirtualnej?

Sterowniki itp

Jeśli jesteś w trakcie konserwacji, zmień wersję programu CATIA lub zaktualizuj ją do wyższej SP. 

REDAGOWAĆ:

Zwykle jest to antyaliasing, który koryguje tego typu defekt (antyaliasing) Jestem przy domyślnym ustawieniu CATIA V5 nie jest aktywowany)

Może jeśli go aktywujesz

Umieściłem cię na stronie pomocy Catia

visualisation.pdf

Problem w tym, że nie wiem, czy kiedykolwiek działało to dobrze.

Próbowałem z antyaliasingiem. Jest lepiej, ale mam wrażenie, że to nie stamtąd pochodzi.

Przywróciłem też wszystkie opcje do domyślnych, ale to nic nie zmienia.

W rzeczywistości wada zależy głównie od kąta patrzenia (patrz załącznik). Wydaje się, że to prawie problem z oświetleniem modelu, ale kiedy bawię się tymi ustawieniami, nic to nie zmienia. 

capture_catia_1.pdf

Po prostu uważam, że karta graficzna nie jest kartą pro

https://www.nvidia.fr/object/quadro-dassault-systemes-catia-fr.html

Dzieje się tak w przypadku komputerów stacjonarnych

Krawędzie zostały utracone

a jak masz Maca to nie jestem pewien, czy masz odpowiednią kartę graficzną

co masz jak karte graficzna 

@+ ;-)

Mam taką jak kartę: NVIDIA GeForce GT 750M 2048 MB Intel Iris Pro 1536 MB

Z drugiej strony przetestowałem inne oprogramowanie CAD, aby zobaczyć i nie mam tego problemu, wygląda na to, że to tylko CATIA.

Wiem ze źródła na

Że CATIA i SOLIDWORKS działają dobrze

Z kartami PRO i certyfikowanymi 

a Twoje karty nie wydają się być we właściwym rejestrze, przepraszam

@+ ;-)

dziwne, działa dobrze z SolidWorks, ale nie z Catia. Może Catia potrzebuje więcej zasobów?

Nie jestem pewien, czy działa dobrze z solidworks 

może być przeznaczony do bardzo prostych części

Solidworks jest dość wymagający dla kart graficznych

@+ ;-)