Problem z powtarzaniem menu wyświetlania

Witam wszystkich,

Mam duży problem z moim menu powtórek (zobacz załącznik, który od razu zrozumiesz).

Czy ktoś miał kiedyś taki przypadek  ? Posiadam oprogramowanie SW2014 x64 SP2

Dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia!

Witam

Czy masz podwójny ekran? 

Czy problem jest niedawny, czy zawsze tak było?

Brzmi jak błąd graficzny, czy sterowniki karty graficznej są aktualne?

Jaki to model?

Możesz sprawdzić i pobrać najnowsze zalecane sterowniki tutaj:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

W przeciwnym razie należy spróbować zresetować ustawienia SolidWorks, aby sprawdzić, czy nie  pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej:

Zamknąć SolidWorks.

Przejdź do regedit (Start > Uruchom > regedit), a następnie zmień nazwę folderu na _OLD na końcu, na przykład (aby później przywrócić ustawienia):

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania masz "fabryczne" ustawienia

Klucze licencyjne znajdują się w innym miejscu, więc nie ma ryzyka.

Z drugiej strony, jeśli to rozwiąże problem, dość skomplikowane jest ustalenie, który parametr w szczególności powoduje problem !

Jeśli zachowałeś starszą kopię ustawień, powinieneś ją wypróbować lub pobrać ustawienia z komputera kolegi, jeśli to możliwe.

W przeciwnym razie musisz ręcznie przywrócić wszystkie ustawienia, mając nadzieję, że później nie znajdziesz błędu !

Lub ostatnie rozwiązanie, zainstaluj ponownie lub napraw instalację SolidWorks !

Zobacz ten link : http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/Install_Guide/t_repairing_installation.htm

1 polubienie

Czarne ślady?

Jestem na Sw2014 SP2 i od czasu do czasu mam jakieś błędy graficzne, takie same jak Ty.

Postanawia samodzielnie rozpocząć grę.

2 polubienia

Witam

Aktualizacja do SP 4.0? Zobaczyć....

Nie mogę uaktualnić do dodatku SP4, nie jestem już w trakcie konserwacji.

Mam ten błąd prawie za każdym razem (mam ten sam błąd w polu "Przesunięcie" w funkcjach ekstruzji ect).

Jeśli chodzi o kartę graficzną, myślę, że jestem na bieżąco.

Zawsze miałem tego bakcyla.

Zobaczę po ponownym uruchomieniu, meri za twoje odpowiedzi!

Jednym ze sposobów byłoby kilkukrotne kliknięcie na górze menu "Kierunek 2" i stamtąd możesz wybrać kierunek!

Obniżając rozdzielczość ekranu o jeden rozmiar?

I całkowicie zrestartować maszynę?