Witam
W CuttingOptimization klikam " importuj część lub zespół ", a następnie dodaję aktywny dokument lub idę szukać dokumentu w moich plikach, jak dotąd bez problemów. Ale jak tylko zacznę analizę wybranych elementów to się zaczyna, ale okno zamyka się po 14% załadowaniu, tak jakby CuttingOptimization się zawiesił, wszystko się zamyka.
Czy masz rozwiązanie tego problemu? Czy musimy mieć dokładnie takie same właściwości we właściwościach spawanych części jak CO? Czy problem z moim Excelem jest z listą moich profili?
Czy muszę dodać właściwości, szerokość, wysokość itp.?
Pozdrowienia.
Czy próbowałeś z innym kawałkiem?
Weź 1 tak prosty, jak to możliwe (jak prosta prostokątna ramka, nawet jeśli oznacza to szybkie narysowanie) i sprawdź, czy działa, czy nie, aby sprawdzić, czy problem pochodzi z twojej części, czy oprogramowania (źle skonfigurowane lub z innego powodu)
Używam go czasami i u nas działa.
1 polubienie
Witaj @sbadenis,
Próbowałem z prostą kwadratową rurką, ale ten sam wynik, wszystko się zamyka. Jedynym sposobem, w jaki to działa, jest wybranie listy spawanych części na rysunku, ale nie jestem tym zainteresowany, ponieważ nie ma kątów cięcia.
Problem musi dotyczyć danych, albo bezpośrednio z pliku Excel z listą części spawanych, albo z właściwości na liście części spawanych. Jednak te ostatnie wydają mi się słuszne.
Właściwości spawanych części:
Części spawane Excel:
Pozdrowienia.
Witam
Czy możecie dostarczyć mi plik, abym mógł przetestować?
Pozdrowienia
1 polubienie
Witaj @fmarchand,
Oto plik części, z którym próbowałem, prosta kwadratowa rurka.
P-24013-005-Tube.SLDPRT (80.3 KB)
Oto plik podstawowy profilu do przekonwertowania na format CSV:
Podstawowa tube.xls (176,5 KB)
Pozdrowienia.
Witam
Próbowałem zaimportować twój plik bez żadnego problemu z mojej strony.
Czy możesz nagrać film, aby pokazać mi manipulację, którą wykonujesz?
Pozdrowienia
Witam
Myślę, że masz problem z instalacją.
Widzę też, że nie jesteś w najnowszej wersji.
Czy możesz odinstalować myCADtools i ponownie zainstalować najnowszą wersję?
Pozdrowienia
Właśnie zrobiłem aktualizację, bez odinstalowywania Mycadtools, więc mam wersję 2024, ale nadal ten sam wynik.
Test po aktualizacji:
IPE.zip (2,4 MB)