Witam
Po zmianie nazwy mojego zespołu (z pack and go) w PDM wszystkie ogniwa wszystkich moich części się zepsuły, czy wiesz dlaczego, a zwłaszcza masz rozwiązanie do naprawy bez zbytniego nakładu pracy?
Dziękuję.
Fred
Witam
Po zmianie nazwy mojego zespołu (z pack and go) w PDM wszystkie ogniwa wszystkich moich części się zepsuły, czy wiesz dlaczego, a zwłaszcza masz rozwiązanie do naprawy bez zbytniego nakładu pracy?
Dziękuję.
Fred
Witam
O ile się nie mylę, ta ikona jest obecna, gdy kontekst, w którym funkcja została utworzona, nie jest otwarty.
Wystarczy otworzyć zespół, a ikony powrócą do normalnego trybu.
Edycja: uszkodzony link to ->x
Jeżeli połączenia są przerwane za pomocą eksploratora Solidworks, należy kliknąć na część w 1, a następnie odwołać się i ponownie przekierować do właściwego złożenia w 2.
Następnie otwórz część pliku.
Otwórz również zespół, jeśli połączenie zostało prawidłowo odtworzone, zapisz
Witaj @sbadenis ,
Dziękuję za odpowiedź, kiedy to robię, klikam dwukrotnie na komórkę i idę szukać odpowiedniego zestawu. W tym momencie tekst komórki zmienia kolor na zielony, a następnie robię ok czy zamienić?
Okej, to otwórz z pamięci.
Z drugiej strony nie rejestruje się! albo nie robię tego dobrze!
Jeśli nie otworzysz go, nie zmieni to referencji.
Z drugiej strony masz 2 referencje?
Jeśli tak, musisz zmodyfikować 2.
W tym miejscu nazwa zespołu 1 została zmieniona
Załącznik 6 utracił swój link:
Klikam na część, następnie odniesienie, modyfikuję ref, otwieram część, następnie zespół i łącze jest odświeżane.
Świetnie, dziękuję bardzo, ale myślisz, że będę musiał to zrobić dla wszystkich moich utworów? Nie ma sposobu, aby zrobić kilka w tym samym czasie?
Osobiście unikam linków do innych plików tak bardzo, jak to możliwe, ponieważ jest to zbyt niebezpieczne i szybko się taranuje, gdy jest niewłaściwie używane.
W przeciwnym razie, aby zachować wszystkie linki pack and go lub inną kopię jako kierownik projektu Visiativ.
Ale po zmianie nazwy pliku nie ma zbyt wiele innych rozwiązań.
Lub rozwiązanie hakerskie
Jeśli wiele części z linkiem:
Wyciągasz wszystko ze swojego rekordu.
Zmieniasz nazwę zestawu tak jak wcześniej (łącza są tworzone ponownie, ponieważ łącze jest tworzone za pomocą nazwy).
Otwierasz wszystkie swoje części, a następnie renomowany montaż.
Zapisujesz pod zespołem, zaznaczając opcję uwzględnij wszystkie elementy odniesienia (w opcji zaawansowanej zmiana nazw części lub nie) i zapisz.
Linki powinny być utrzymywane.
Następnie archiwizacja z nową nazwą.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Miłego końca dnia.
Fred
Nie ma za co, ważne jest, aby się tam dostać, bez względu na środki.
Tak na pewno, ale muszę zobaczyć, dlaczego stwarza to dla mnie ten problem, kiedy pakuję się i idę! może nie robię tego dobrze!
Na opakowaniu i rzeczywiście nie jest to normalne, chyba że później ręcznie zmienisz nazwę zespołu.
Referencja jest wykonywana za pomocą nazwy.