Witam
Jak mówi tytuł, mam problem z końcowym montażem mojego projektu.
Mam zespół główny składający się z podzespołów. Kiedy uruchamiam mój formularz, DW steruje oprogramowaniem i najpierw buduje wszystkie podzespoły. Chyba nic ci nie mówię.
Jak na razie wszystko idzie dobrze, żadnych zawieszeń czy błędów sygnalizowanych przez autopilota. Przychodzi czas na otwarcie całego zespołu. Otwiera się w SW ze wszystkim, co wcześniej zbudował + inne elementy, które są w moim modelu bazowym i muszą zostać usunięte podczas końcowego montażu + zarządzaj funkcjami montażu.
Tyle tylko, że po otwarciu wszystko się zatrzymuje. Kiedy przechodzę przez autopilota, SW zamyka się całkowicie, dwa razy próbuje kontynuować proces, ale napotyka ten sam problem, który jest, jak wskazano na autopilocie "indeks znajduje się poza granicami tablicy". Gdy testuję krok po kroku (tryb testowy, kolejkowany, interaktywny) zatrzymuje się zaraz po otwarciu zestawu i tam wpisuje na czerwono "generate component map" a gdy go przekroczysz "indeks jest poza limitem tablicy".
Krótko mówiąc, zawsze ten sam przekaz, ale żadnych innych informacji.
Zauważyłem konfiguracje, które powodują ten problem (ponieważ nie jest to systematyczne) i dlatego przeprowadziłem na nich różne testy. Generując podzespoły jeden po drugim, nigdy nie ma problemu, jest to tylko podczas końcowego montażu. I nie mogę cały czas wyizolować żadnego podzespołu lub elementu , który powoduje błąd. Zawsze mam etui, które działa.
Dziś wiem tylko jedno , kiedy uruchamiam swój projekt bezpośrednio za pomocą Solidworks w zintegrowanym z nim module Driveworks, działa on do końca, podczas gdy otrzymuję błąd podczas przechodzenia przez Driveworks Admin lub Autopilot.
Różnica polega na tym, że mam referencje, które gubią się w funkcjach ekstruzji, na przykład przechodząc przez SW, podczas gdy bardzo dobrze pasują do DW.
Czy ktoś kiedykolwiek napotkał ten komunikat o błędzie i/lub miał ten sam problem?
Podejrzewam, że to co się zakleszczyło to musi być w moim programowaniu, ale szukam igły w stogu siana z żadną inną informacją niż ta wiadomość.
Dziękuję za pomoc.
Sara