Cze wszystkim
Mogę uzyskać dostęp do funkcji asystenta wiercenia, aby utworzyć część, ale ostatnio borykam się z tym problemem:
Zawsze tego unikałem, robiąc to w inny sposób, ale teraz jestem zmuszony się z tym zmierzyć, nie mam wyboru. Czy masz na to rozwiązanie?
Pozdrowienia
Czy nie zainstalowałeś ostatnio nowej, nowszej wersji Oprogramowania? To tak, jakbyś zaktualizował solidworks, ale bez aktualizacji przybornika (nie sprawdzonego podczas instalacji?) Prawdopodobnie konieczna będzie naprawa lub ponowna instalacja w celu sprawdzenia instalacji przybornika.
1 polubienie
Witam:
Myślę, że " unikanie " asystenta przekłuwania nie jest dobrym pomysłem (jest to niezwykle wygodne).
Zasadniczo, musiałbyś zaktualizować zestaw ToolBox (The Hole Wizard) jest jednym z nich.
=> Spróbuj naprawić instalację Solidworks.
=> Wypróbuj metodę sugerowaną w pomocy Solidworks:
https://help.solidworks.com/2022/french/EnterprisePDM/Admin/t_upgrading_toolbox.htm?verRedirect=1
=> Aktualizacja instrukcji testowej:
Po uaktualnieniu SOLIDWORKS do nowszej wersji głównej może pojawić się ostrzeżenie, że baza danych Kreatora otworów i Advance Hole nie jest oczekiwaną wersją. Oznacza to, że baza danych Hole Wizard/Toolbox nie została poprawnie zaktualizowana do...
Ta wskazówka dotycząca ręcznego aktualizowania SOLIDWORKS Toolbox pochodzi z bazy wiedzy SOLIDWORKS. Jest to pytanie, które otrzymuję na tyle regularnie, że uznałem, że warto byłoby je zamieścić na blogu Javelin.
Ten podręcznik jest przeznaczony dla użytkowników SOLIDWORKS, którzy chcą zaktualizować Przybornik ze starszej wersji do wersji bieżącej. Jeśli nie czujesz się komfortowo z tymi działaniami, nie wykonuj ich.
1 polubienie