Problem z plikami STEP

Witam

Od tego czasu, gdy otwieram plik STEP w solidworks, nie mogę go już modyfikować ani nawet odzyskać części złożenia, na przykład blokuje to wszystkie operacje.

Czy to ja, czy oryginalny plik, już nie rozumiem?

Dziękuję za pomoc.

pb_step.png

Przede wszystkim pierwszy problem, nigdy nie widziałem zielonej strzałki na ikonach.

W końcu, czy możesz podzielić się swoim krokiem? Ale zwykle krok to tylko opis woluminów.

Czy zmieniłeś ostatnio swoją wersję oprogramowania?

Tak, rzeczywiście zielona strzałka, której nigdy wcześniej nie widziałem, i nie, jestem na wersji 2018 od 4 miesięcy.

Podzielam oczyszczalnię ścieków

vantage_q_350. Krok

Witam

Jest prawdopodobne, że oznacza to tylko, że jest to część oczyszczalni ścieków

Stworzyłem kawałek blachy i przerobiłem je na oczyszczalnię ścieków i jeśli ją otworzę, pokazuje się z tą zieloną strzałką. Jest prawdopodobne, że oznacza to, że jest to element objętościowy, który nie może zostać przekształcony przez oprogramowanie, ponieważ, w przeciwieństwie do importowanej części, nie ma rozpoznawania kształtu.

Musielibyśmy przekształcić wszystko za pomocą funkcji-prac, aby znów mieć części programowe.

Witam

SW 2018 zawiera funkcję 3D Interconnect, która ułatwia integrację plików w różnych formatach z CAD.

Spróbuj go wyłączyć w "Opcjach", "Importuj" i odznacz "Włącz 3D Interconnect" Zobacz załącznik.

Następnie ponownie otwórz swój krok.

2018-06-14_13_50_57-options_du_systeme_-_general.png
7 polubień

dziękuję remrem problem został rozwiązany :)

Świetna odpowiedź renrem :-) :-)

Musieliśmy go znaleźć.

Nie rozumiałem, dlaczego funkcje nie działają i dlaczego nie można otworzyć żadnych pomieszczeń.

Myślałem, że plik jest zablokowany.

Wygrałeś swój dzień i wszystkie moje względy, a ponadto nauczyłeś mnie bardzo ważnej rzeczy dla tych, którzy importują części. :-)

1 polubienie

Ale nie ma za co.

Po prostu uważnie śledzę nowe funkcje każdej nowej wersji. Testuję ten już od dłuższego czasu. Jest to praktyczne przy imporcie części handlowych, na których nie musimy dokonywać żadnych zmian ani ruchów.

3 polubienia