Problem z programem Excel 2013

Witam

Mam błąd, który wystąpił po raz pierwszy na rysunku. Oto błąd:

I ten komunikat pojawia się w pętli, więc jesteśmy zmuszeni do zakończenia procesów Excela.

Niestety nie będę mógł podać planu ze względu na poufność, ale jeśli ktoś ma pomysł, jak mogę rozwiązać ten problem, jestem jak najbardziej za. Dziękuję

[Solidworks 2013 - EPDM]

Nie ma problemu z siecią?

Czy masz wszystkie prawa dostępu?

Czy plik może być tylko do odczytu?

Umieszczając wszystko lokalnie, niczego to nie zmienia?

1 polubienie

Brak problemów z siecią,

Plik jest tylko do odczytu, ponieważ jest zarchiwizowany w repozytorium (EPDM), ale nie mamy problemów z innymi plikami zawierającymi plik Excela.

Przetestowałem kopiując plik na mój komputer, nic to nie zmienia.

Dziękuję za pomoc.

Więc to plik excel tego pliku jest problemem?

1 polubienie

Nie wiem, jak obsługiwane są importy z Excela w rysunkach solidworks, po prostu zrobiłem "Kopiuj i wklej" komórek na rysunku.

A priori nie jest tworzony żaden plik Excela.

Uruchom ponownie stację.

Może moduł, który źle się ładował.

1 polubienie

Problem występuje od poniedziałku i jest obecny na wszystkich stacjach roboczych firmy.

Jeśli nie zostanie znalezione żadne rozwiązanie, wrócę do starej wersji planu i ponownie wprowadzę zmiany, nawet jeśli pozostanie to bardzo dziwne i jest nieco irytujące.

sprawdź, czy od piątku nie została dokonana aktualizacja

Więc zrób to

Aby poprawić bezpieczeństwo i wydajność komputera, nie zaleca się usuwania aktualizacji.

1. Aby otworzyć zainstalowane aktualizacje, kliknij przycisk Start , kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij polecenie Programy, a następnie w obszarze Programy i funkcje kliknij polecenie Image du bouton DémarrerWyświetl zainstalowane aktualizacje.

2. Kliknij aktualizację, którą chcesz usunąć, a następnie kliknij przycisk Odinstaluj. Autorisation de l’administrateur nécessaire Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, podaj hasło lub potwierdzenie.

Jeśli chcesz ponownie zainstalować aktualizację później, przejdź do witryny Windows Update w Panelu sterowania, a następnie sprawdź dostępność aktualizacji. Aby system Windows przestał instalować aktualizacje lub powiadamiać o nich, zobacz Rozwiązywanie problemów z usuwaniem aktualizacji.

Uwaga

• Jeśli nie możesz usunąć aktualizacji, może to oznaczać, że komputer jest połączony z siecią, w której aktualizacje są zarządzane przez zasady grupy. W innych przypadkach może się zdarzyć, że nie będzie można usunąć aktualizacji, ponieważ dotyczy ona zabezpieczeń systemu operacyjnego. Jeśli podejrzewasz, że aktualizacja, której nie możesz usunąć, powoduje problemy, skontaktuj się z administratorem systemu lub grupą pomocy technicznej organizacji, zobacz Rozwiązywanie problemów z usuwaniem aktualizacji.

1 polubienie

Problem wynikał z samego pliku Excel. Nie był więc związany z SolidWorks. Po prostu ponownie zapisałem plik Excela (co rozwiązało problem), a następnie wziąłem starą wersję pliku SW i podmieniłem tabelę.

Dziękuję za pomoc.

Witam, zdecydowanie radzę  wziąć udział w samouczkach lub kursach online Excela,  gdy masz trochę wolnego czasu. Pozwoli ci to zrozumieć wszystkie błędy, a także znaleźć poprawki w samym oprogramowaniu. Powodzenia.