Problem z Featureworks

Witam wszystkich

Pobrałem CAD Parts od Michaud-Chailly, ale zwykle otwiera się on bezpośrednio w oprogramowaniu i dlatego oferuje mi automatyczne rozpoznawanie funkcji.

W pomocy jest napisane, aby używać Insert ==> FeatureWorks

Aby interaktywnie rozpoznawać funkcje:

1. Kliknij Rozpoznaj elementy tool_recognize_features.gif (pasek narzędzi Funkcja) lub Wstaw > FeatureWorks > Rozpoznaj elementy.
    Pojawi się menedżer właściwości PropertyManager FeatureWorks .

Ale rusk nie mam tej funkcji, mimo że ustawiłem FeatureWorks tak, aby ładował się przy starcie oprogramowania.

Oczywiście nie mogę znaleźć ikony funkcji zgodnie ze wskazaniami.

Niewielka pomoc byłaby mile widziana.

Pozdrowienia

Cześć @ Zozo i życzę miłej niedzieli ;-)

Przejdź do Opcja/Dostosuj/Sterowanie/Funkcja/

a znajdziesz to, czego szukasz

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

Ten problem został rozwiązany, ponieważ nie używałem poprawnie pobranego pliku. To było fałszywe zgromadzenie. Dzięki wykorzystaniu części w zespole zaraz po jej otwarciu, system automatycznie zaoferuje konwersję.

Z drugiej strony, ikona funkcji, tak jak ją pokazujesz w swojej pomocy, pozostaje nieaktywna bez względu na to, co robimy.

Jest coś, co musi mi umknąć, ale to nie ma znaczenia, ponieważ udało mi się nawrócić bez korzystania z tego.

Dziękuję GT22 za pomoc

Pozdrowienia

1 polubienie

Featureworks działa na częściach

i pozwala na odbudowanie drzewa tworzenia

@+

2 polubienia

I mały szczegół, myślę, że działa tylko z licencją premium!!  

Cdt

Witam

nie ma potrzeby posiadania licencji premium G., wystarczy STD.

1 polubienie

Ach cóż, tyle dla mnie, przepraszam, że nadal jestem na Solid 2015... :)

capture.png

Czy to działa z licencją standardową? W pomocy jest ona oznaczona jako Solidworks Professional lub Solidworks Premium, patrz http://help.solidworks.com/2017/french/SolidWorks/fworks/c_disabling_enabling_featureworks.htm?verRedirect=1

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Teraz to działa

W rzeczywistości importowana część jest rodzajem zespołu, który składa się z jednego korpusu, ale jest prezentowany jako zmontowana część.

Przeniosłem ikonę z zakładki montażu do zakładki ogólne dla większego bezpieczeństwa.

Więc albo oferuje automatyczne rozpoznawanie, gdy pomieszczenie jest otwarte, albo jeśli powiem "nie" automatycznemu rozpoznawaniu, mogę to zrobić a posteriori za pomocą ikony wskazanej przez GT22.

Dziękuję wam wszystkim.

Pozdrowienia

PS: Jestem w SW 2017 SP4 premium

1 polubienie

@Zozo

czy problem został rozwiązany

Musisz tylko otworzyć odpowiedź, która rozwiązała problem

i kliknij na odpowiedni przycisk

W ten sposób inni członkowie witryny, którzy mają ten sam problem, znajdą przewodnik bezpośrednio pod pytaniem

Dziękuję miłego dnia

@+ ;-)

2 polubienia