Witam
Właśnie opublikowałem swój model na konkurs visiativ. Tylko ten model składa się z trzech części, z których dwie są obrotowe, a jedna znajduje się w drugiej.
Na potrzeby konkursu należy dostarczyć plik STL z natywnego pliku oprogramowania
Gdy z ASM proszę o konwersję, tak raczej kopię zapasową w STL więc SW tworzy mi trzy pliki. Oznacza to, że drukarka 3D zrobi mi trzy oddzielne części i dlatego nigdy nie będę w stanie wykonać żadnej edycji.
Jak uzyskać pojedynczy plik STL, który wyprodukuje część bezpośrednio zmontowaną podczas drukowania 3D?
Jestem w wersji 2018
connect_by_visiativ_-_2018___v3_rendering__zz.sldasm
Witam
Co się stanie, jeśli zapiszesz ASM jako część , a następnie otworzysz część i wyeksportujesz plik STL?
Niech Moc będzie z wami.
4 polubienia
ACC zrozumiałem
Czasami jestem kulą u nogi, aby nie myśleć o ASM w PART (funkcję, którą odkryłem niedawno, czytając różne posty)
Patrzę na to i informuję Cię na bieżąco DZIĘKUJĘ
2 polubienia
Udana operacja konwersji z drugiej strony nie mam pojęcia, czy drukarce 3D uda się wykonać część.
Dołączam część, jeśli możesz mi powiedzieć, czy dobrze zrobiłem manip!
Zobaczymy, czy znajdę kogoś, kto ma drukarkę 3D
W każdym razie dziękuję, jesteś fortich"
ZZ
connect_by_visiativ_-_2018___v3a_rendering.stl
Szybkie pytanie uzupełniające
Nie robiłem żadnego rozpoznawania funkcji między transformacją ASM ==> PART a nagraniem w formacie STL.
To chyba nieistotne!
Kto może mnie potwierdzić?
Cześć Zozo_mp
Rozpoznawanie funkcji odbywa się, gdy artykuł jest otwarty.
1 polubienie
żart: Mam nadzieję, że w ASM są podwójnie koncentryczne, a inne nadmiernie zbieżne (zamiast równoległych...)
Witaj Zozo_mp,
Do druku 3D jest https://www.sculpteo.com/fr/, testowałem i nie zawiodłem się, jeśli chodzi o cenę, oczywiście jeśli kogoś znasz, jest lepiej, tak naprawdę nie mam porównania, więc ...., możesz dokonać bezpośredniej wyceny online.
Pozdrowienia