Cze wszystkim
Zauważam powtarzający się problem w moich nomenklaturach zespołów spawanych mechanicznie.
Rzeczywiście, kiedy tworzę tabelaryczne zestawienie komponentów ze szczegółową listą spawanych części, bardzo chciałbym skorzystać z opcji "połącz identyczne komponenty", aby nie mieć różnych numerów artykułów dla tego samego korpusu, który jest w kilku różnych częściach.
Czy ktoś tam dociera?
To pytanie też mnie interesuje!
Niestety nie mam żadnego rozwiązania do przyniesienia, a jedynie możliwe uzupełnienie: http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/c_Bill_of_Materials_Structure.htm?verRedirect=1
Mój problem polega na tym, że opcja "połącz identyczne komponenty" nie pojawia się nawet przy powyższym podejściu
Ktoś ma jakieś rady?
Cze wszystkim
Zgłosiłem swój problem do pomocy technicznej, a odpowiedź jest następująca:
"Wydawca był w stanie odtworzyć zachowanie zaobserwowane w przypadku eksplozji BOM, aby móc łączyć identyczne komponenty.
Wniosek o korektę został otwarty w dziale badawczo-rozwojowym SolidWorks pod numerem
SPR 1126166 – 'BOM – Indented – Detailed cut list – opcja 'Połącz identyczne komponenty' nie działa, jeśli 'BOM' jest rozwiązany'" "
Wszystko, co musimy zrobić, to poczekać na aktualizację...
3 polubienia
Gratulacje Julien
Wreszcie usterka oficjalnie brana pod uwagę.
Pozdrowienia
3 polubienia