Witam Utworzyłem część arkusza blachy z funkcjami podstawy konstrukcji blachowej. Rozkładam blachę w celu wykonania płaskich cięć z funkcją " rozłóż" kiedy składam blachę za pomocą funkcji " zginanie ", Solidworks wyświetla mi następujący komunikat o błędzie: " Ta część zawiera elementy, których nie można rozwinąć " Jednak mam już w swoim pokoju usuwanie lub frakcjonowanie materiału. To właśnie wtedy, gdy chcę dodać więcej, utknie. Masz jakiś pomysł? Pozdrowienia
Witam W rzeczywistości to najwyraźniej wartość grubości w funkcji bazowej (Folded Base Plate) jest problemem. 1,0e-4 mm, czyli 0,1 mikrometra, jest naprawdę bardzo cienkie jak na blachę siedzenia. Wolę stać ... SolidWorks również odrzuca 1.0e-3 mm, ale akceptuje 1.0e-2 lub wyższe.
Tak, rzeczywiście był problem z grubością, którego nie widziałem. Dziękuję również za fałdy przejściowe, nigdy nie korzystałem z tej funkcji. Jeszcze raz dziękuję
Bardzo miło mi powitać Cię na forum, mam nadzieję, że pomożesz nam również rozwiązać niektóre problemy.
Czy możesz opisać w swoim profilu, co robisz w Visiativ, ponieważ sektory rynku nie są zbyt znaczące (czy to czysta sprzedaż, wsparcie techniczne przed sprzedażą czy po sprzedaży itp. itd... )