Witam
Podczas mojej pracy rysuję dużo akwariów.
Od pewnego czasu
Podczas projektowania i rejestracji akwarium
Solidworks Me modyfikuje wymiary starych zbiorników za pomocą nowego
Czy masz rozwiązanie, aby uniknąć tego problemu?
Dziękuję za pomoc
Witam
Podczas mojej pracy rysuję dużo akwariów.
Od pewnego czasu
Podczas projektowania i rejestracji akwarium
Solidworks Me modyfikuje wymiary starych zbiorników za pomocą nowego
Czy masz rozwiązanie, aby uniknąć tego problemu?
Dziękuję za pomoc
Witam
Myślę, że wynika to z faktu, że kopiujesz zespół z częściami, a części zachowują powiązania między nowym a starym.
Czy istnieje rozwiązanie, aby uniknąć tych zmartwień i uniknąć powiązania między częściami ?
Tak, musiałbyś skopiować folder na pulpit i kliknąć prawym przyciskiem myszy każdą część i Solidworks, a następnie zmienić nazwę i to samo dla złożenia.
Po zapisaniu części zespołu (kliknij prawym przyciskiem myszy --> zapisz jako), dostępne są 3 opcje:
- Zapisz jako... Zapiszesz nową część, która zostanie zaktualizowana we wszystkich otwartych zespołach
- Zapisz kopię i kontynuuj... Zapisze kopię części BEZ zastępowania jej w złożeniach; Następnie zamknij pokój
- Zapisz jako kopię i otwórz... To samo powyżej, ale otworzy pokój.
Może stamtąd bierze się Twój problem?
Witam
Możesz spróbować z "Kompozycją na wynos", która zrywa wiązania, gdy tworzysz kopię zespołu. A ta funkcja ma wiele zalet!
Cdt.
Fred
Witam, lub od sw2016 można zapisać jak bezpośrednio z drzewa unika się pliku, otwórz, zapisz jako.
W drzewie projektu na części, która ma zostać zapisana, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie uniezależnij.
Niech Moc będzie z wami.