Witam, mam bardzo prosty problem na rysunku dużego zespołu, gdy tworzę swoje zestawienie materiałów brakuje mi w nim części więc sprawdziłem, czy te części nie zostały wyłączone z zestawienia materiałów w jego parametrach na moim zespole i nie są. Nie mogę jednak sprawić, by pojawiły się one w mojej nomenklaturze. Czy masz rozwiązanie, aby wymusić pojawienie się części w nomenklaturze?
Czy są to oddzielne części, a nie mechanicznie spawane ciała w tym samym pomieszczeniu? Cra: Miałem już problem z częściami ciałami, ale poza tym nie widzę.
Tak, to są oddzielne pokoje.
Czy masz jakieś części powierzchniowe?
lub części importowane w kroku
@+
Czy te części znajdują się w podzbiorze?
Sprawdź ustawienia BOM a parametr BOM we właściwościach konfiguracji.
Witam, rozwiązałem swój problem, przeglądając tabelaryczne zestawienie materiałów i wykluczyłem sobie małe części, których nie potrzebowałem lub części, które kupujemy już zmontowane.
trochę pracy, ale to dlatego, że to nie ja zajmowałem się montażem. Nadal przeszliśmy od 240 sztuk do 86 lol ... W moim przypadku wystarczyło wpisać każdy z moich podzespołów i wykluczyć części z nomenklatury, ponieważ zmontowaną część kupiliśmy bezpośrednio ^^ jeszcze raz dziękuję za pomoc.
po prostu musisz zamknąć pytanie
sprawdzając, rozwiązałem mój problem na najbardziej adekwatnej odpowiedzi
Umożliwi to innym członkom z tym samym problemem
aby znaleźć właściwą odpowiedź tuż pod pytaniem
@+ Miłego dnia ;-)