Problem z Kreatorem wiercenia

Witam wszystkich.

Oto jestem!!

odkąd zrobiłem aktualizację SLDW 2013 mam problemy z funkcją "asystenta wiercenia".

Jak tylko na nie kliknę, oto komunikat (patrz zdjęcie):

Brak pamięci lub inny błąd podczas próby zainicjowania źródła danych z pliku standardów "C:\AppData\Roaming\Solidworks 2013\HoleWizardFavorites.mdb"

Aby rozwiązać mój problem, tylko jedno rozwiązanie, kliknij OK, zamknij Solidworks i uruchom go ponownie!!

Jeśli ktoś już miał ten problem, proszę mi pomóc, ponieważ staje się to więcej niż bolesne.

Z góry dziękuję.

pb_percage.pdf

Plik HoleWizardFavorites.mdb to plik zawierający ulubione wiercenia, jeśli nie utworzyłeś żadnego, zawiera tylko ostatnio wykonane przekłucie.

Jeśli usuniesz ten plik, zostanie on automatycznie odtworzony, czy to rozwiąże Twój problem?

Witaj Rudy,

Ponieważ ten problem miał już wtedy w solidworks 2012, wykonałem następującą procedurę, która wyeliminowała problem:

=>Jeśli błąd jest wyświetlany, gdy wspomaganie wiercenia jest włączone.

Wykonaj czyszczenie dysku twardego, na którym zainstalowany jest solidwords.

Następnie przejdź do dokumentu i ustawień => Twój profil =>Czas => usuń wszystkie pliki, które są tam przechowywane.

Umożliwi to odzyskanie miejsca, dzięki czemu będzie można ponownie uruchomić narzędzia wspomagające wiercenie
Ten sposób działania może być również używany, jeśli H7, H6 itp. Pluskwa

Mam nadzieję, że pomoże ci to przynajmniej w domu, minęło, gdy wykonywałem tę operację

Miłego dnia

Witam

Osobiście nie myślę o uszkodzeniu pliku hotlewizardfavorite.mdb

Na twoim zrzucie ekranu widzę, że przy użyciu 32-bitowego SolidWorks (prawdopodobnie 32-bitowego systemu operacyjnego)

Napotkaliśmy ten błąd wiele razy na komputerach 32-bitowych, ponieważ użycie pamięci jest ograniczone do 2 GB dla aplikacji, funkcja asystenta wiercenia wymaga dość dużego bloku pamięci, jeśli ten blok pamięci nie jest dostępny po uruchomieniu funkcji, pojawia się ten komunikat.

Zamykając SolidWorks zwalniasz pamięć, myślę, że działa przez chwilę, ciągle otwierasz pliki i po pewnym czasie nie ma już możliwości uruchomienia kreatora.

Na stacjach roboczych Win Xp pojawiło się rozwiązanie, zwane trybem 3 GB, manipulacja polegająca na zmodyfikowaniu pliku rozruchowego systemu Windows i wprowadzeniu polecenia pozwalającego na użycie 3 GB pamięci, co w większości przypadków pozwalało odłożyć problem w czasie, a nawet sprawić, że zniknął on całkowicie.

Problem polega na tym, że ta manipulacja jest dość ryzykowna, możliwe, że stosując to polecenie, komputer nie uruchomi się ponownie.

Nie wiem też, czy da się to osiągnąć na Win 7.

Jedynym naprawdę skutecznym rozwiązaniem tego rodzaju problemu jest użycie systemu operacyjnego x64.

Mam nadzieję, że te informacje mogą być dla Ciebie przydatne.

Mickael

Cze wszystkim

przede wszystkim DZIĘKUJĘ za szybkie i jasne odpowiedzi.

@ Mickaël:D z mojego punktu widzenia raczej skłaniam się ku twojej odpowiedzi.

To prawda, że używam systemu Windows 7 32 bity, a więc SLDW 32 bity.

Mój komputer został pierwotnie zaprojektowany do wykonywania podstawowych poleceń (Outlook, MS Office, Internet itp.).

Myślę, że SLDW 2013 wymaga więcej zasobów niż 2012 i dlatego jest nasycony.

@fthomas: Ponieważ nigdy wcześniej nie miałem pb (2010-2011-2012) i że dokonałem tylko aktualizacji, nie sądzę, aby plik HoleWizardFavorites.mdb pytał mnie o pb. Nie jestem specjalistą, więc nie wykluczam tej hipotezy.

@Centor: Zamierzam spróbować zrobić małe czyszczenie w komputerze, aby zwolnić trochę miejsca, ale moim zdaniem to tylko odepchnie pb. Ale i tak dzięki za info.

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ Tobie i Lynkoa.