Nigdy nie korzystałem z konfiguracji, a że jest to temat, który wraca na forum, zdecydowałem się na to.
1° ) Stworzyłem pokój o różnych konfiguracjach (kształt reliefu, który jest pocięty na pięć części) zgodnie z konfiguracją wyświetlam jedną z 5. Póki co jest dobrze, wyświetlam się jak chcę z funkcją "Pokaż konfigurację".
2°) Z drugiej strony mam błędną konfigurację i chciałbym ją usunąć. Ale PB, kiedy go wybiorę, kliknę prawym przyciskiem myszy i kliknę usuń, otrzymuję komunikat, który mówi mi, że nie mogę.
Wszystkie te konfiguracje znajdują się w jednym i tym samym pokoju.
Pytanie , jak usunąć jedną z sześciu konfiguracji.
Rzeczywiście , nie można usunąć konfiguracji , która jest używana. Albo masz otwarty zestaw lub plan na swojej stacji roboczej, albo jeśli znajdujesz się w sieci używanej przez inną osobę, która korzysta z tej konfiguracji. Albo nawet zdarzyło mi się złożenie, które zamknąłem, ale który nadal jest załadowany do bufora, więc zamknięty sw otwórz sw otwórz część i usuń konfigurację. Ponadto , jeśli jesteś w sieci, wykonaj tę operację na stacjach roboczych, które korzystały z tej części lub ASM.
Przede wszystkim dziękuję, bo udało mi się zrobić w zasadzie to, co chciałem.
Udało mi się usunąć konfiguracje, które nie były zgodne z Twoimi sugestiami. (jestem w jednomiejscowym fotelu) po @Remrem i @Obi WAN
Ten kawałek to logo, które jest jednak pocięte na 7 części. Każda z tych części jest ograniczona do innej części, która jest podzbiorem.
Stworzyłem więc konfigurację dla każdej gry od Cut1 do Cut 5. W podzbiorze aktywuję lub dezaktywuję zgodnie z tym, co chcę.
Długo walczyłem (to właśnie przeklinając stajesz się mocny w przeklinaniu), aby wczuć się w logikę konfiguracji, zwłaszcza gdy przechodzisz od pojedynczej części do podzespołu. Wrócę do tego trochę później, ponieważ jest to interesujące, pod warunkiem, że je opanujesz. Straciłem dużo czasu na tej nauce, ale to powinno się potem zaprocentować, to tak jak ze wszystkim: bo często myślimy, że szkolenia są drogie, a po prostu trzeba spróbować ignorancji :-)