Problem z elementami wirtualizowanymi

Witam wszystkich,
Od jakiegoś czasu mam problem z elementami wirtualizowanymi

Podczas wirtualizacji części nie zachowuje nazwy tej części dla mnie.
Pozwól, że wyjaśnię,
normalnie powinno to napisać: [kopia nazwy części^assembly]
ale pisze do mnie: [kopia ^assemblage] lub [ ^assemblage]

Jeśli chcę pójść dalej i uczynić tę część niezależną, informuje mnie, że " niemożliwe jest znalezienie pliku komponentu, aby wykonać operację "

Jedynym rozwiązaniem, które pozostało, jest nagranie utworu (czego nie chcę^^)

Jestem na SolidWorks 2021

Czy masz pojęcie, gdzie jest problem?
Dziękuję

Cześć JungV, (Jesteśmy w SW2022SP4)
Z mojej strony używamy więcej wirtualnych monet, bo bardzo krzyczą.
Przepraszam, że nie mam rozwiązania.
Mam nadzieję, że ktoś inny będzie miał rozwiązanie.
Powodzenia.
@+.
AR.
=>Witamy w SOLIDWORKS Web Help
=>https://www.youtube.com/watch?v=W4mxSA0NfLo

Czy masz alternatywę w takim przypadku?

Z mojej strony nigdy nie miałem problemów z wirtualnymi monetami i żadnych wyjaśnień na pb. (Nazwy lub inne nazwy zgodnie z SW2023-Sp5)

1 polubienie

Witaj ponownie JungV,
Nie, wcale nie, bo go nie używamy.
Przepraszam.
W przeciwnym razie spójrz na to => Slow opening assembly - #3 by d_payen
=>
306718c22a418eacbf8d28e0588703a72e6cb2b6_2_666x500

AR.

Cześć,

Używamy dużo wirtualnych monet (SW 2020 Sp5.0) i nie mamy tego problemu.
Czy korzystasz z najnowszej wersji SP (5.0 lub wyższej) wersji SW 2021?
Jeśli nie, zaktualizuj ją, może to być błąd w tej wersji.

Mieliśmy problemy z częściami wirtualnymi, głównie gdy przenosiliśmy wirtualną część z jednego zespołu do drugiego (SW tego nie lubi, bo ma tylko jedną wirtualną część w dwóch zespołach o różnych nazwach, → błąd fair).

Może to problem z dziwną nazwą pliku (taki, który uniemożliwia Windows lub Software utworzenie pliku tymczasowego).

Jeśli chcesz pójść dalej w ten problem, możesz zajrzeć do plików tymczasowych (gdzie SW zapisuje wirtualne części w użyciu). Dzięki temu możesz zobaczyć, co SW stworzyło (lub nie).
Zazwyczaj jest to w C:\Users*User Name*\AppData\Local\Temp
Solidworks tworzy ładne katalogi o nazwie: swx22848 (numer, tutaj 22848, zmienia się za każdym razem, gdy otwieramy SW) lub przechowuje wszystkie wirtualne pliki utworzone dla każdego asemblera.

Cześć @JungV