Problem z właściwościami niestandardowymi

Witam wszystkich,

Proszę bardzo, tworzę tabelkę rysunkową, aby ujednolicić wszystkie moje rysunki. Oczywiście tworzę niestandardowe właściwości w tym samym czasie za pomocą edytora właściwości niestandardowych , dzięki czemu mogę ich używać dla każdej nowej części, a każda informacja może być następnie zintegrowana z moim wkładem dla każdego rysunku.

Ale chodzi o to, że po utworzeniu moich niestandardowych właściwości , a następnie zapisaniu ich w odpowiednim folderze, otwieram je w oknie dialogowym (właściwości niestandardowe) po prawej stronie ekranu i wyświetla się ten komunikat o błędzie: patrz załącznik .

Po wypróbowaniu wielu rzeczy, nawet odtworzeniu pliku itp., mówi mi, że mój plik ma problem ze składnią...

Proszę bardzo, mam nadzieję, że pomożesz mi znaleźć rozwiązanie.

Dziękuję za odpowiedzi udzielone w przyszłości. 

capture.png
1 polubienie

Witam

Bardzo prosta rzecz: dlaczego masz punkt po PRTPRP

Chodzi o to, że wierzy, że istnieje rozszerzenie pliku, które nie jest możliwe, ponieważ masz  TOTOTITI. PRTPRP powiedział:

Pozdrowienia

W przeciwnym razie spójrz na to, co .PL     mówi http://www.lynkoa.com/forum/cao/proprietes-personnalisees-editeur-de-formulaire-solidworks

1 polubienie

Tak, to prawda, to mały szczegół, który również przykuł moją uwagę, ale to tylko interpunkcja na zakończenie zdania błędu.  Patrz załącznik . Plik jest poprawnie zapisany w oryginalnym katalogu (innym pliku, z którym również próbowałem).

Przed opublikowaniem tej wiadomości natknąłem się na ten link, niestety nie radzi sobie z tym samym błędem. Ale dzięki temu komentarzowi lepiej rozumiem typy rozszerzeń powiązanych z tymi plikami.

Dziękuję

Pozdrowienia

capture_2.png

Witam

Masz ścieżkę określoną w opcjach systemu:

Pozdrowienia

Witam

Dlaczego nie utworzyć własnych właściwości w pokoju. Byłoby to o wiele prostsze.

http://help.solidworks.com/2013/french/solidworks/sldworks/t_adding_custom_properties.htm

Oto mały samouczek, jak to zrobić

proprietes_personnalise_.pdf

A próbujesz zmienić nazwę pliku formularza właściwości na nazwę inną niż "szablon"??

Witam, proszę, nie ma znaczenia, na czym polega problem, ale błagam o poprawienie nazwy pliku, w poniedziałek rano jego pique!! :)

Miłego tygodnia wszystkim

capture.png
2 polubienia

Ach, nie widziałem, żeby próbowano innego imienia...

PS: Ja też czasami popełniam tego rodzaju błąd, lol...

A jeśli nie, to poprzez ponowne załadowanie pliku właściwości?

CAD: Pokaż kartę Właściwości osobiste... w panelu prawego skrzydła

Następnie kliknij na ikonę w prawym dolnym rogu (ikona właściwości z ręką)

Następnie wybierz "Brak"

a następnie wyjdź z karty (wybierz ikonę Strona główna lub Biblioteka...).

Następnie ponownie wejdź w zakładkę Właściwości osobiste... i wybierz odpowiedni z menu rozwijanego (u góry)

Biorąc pod uwagę komunikat, Sw znajduje plik, ale w środku jest problem: czy "majstrowałeś" przy nim za pomocą edytora tekstu?

Czy możesz nam podać swój plik?

dokładnie plik "PRT" wskazywał na "Szablon"

jeśli nazwa pliku formularza została zmieniona, musisz przekierować prawy plik na PRT lub DOT... (stąd pomysł na doładowanie)

Ale tak, z plikiem formularza możemy coś znaleźć...