Problem ze zmiennymi globalnymi i równaniami

Witam

Czy mógłbyś wysłać swój kawałek, jeśli to możliwe?

Co masz na myśli mówiąc o parametrze?  Czy można "zrestartować" lub usunąć pliki pamięci podręcznej oprogramowania, naprawdę mam wrażenie, że to błąd! Wczoraj udało mi się wprowadzić zmienną globalną i ją podlinkować, i od tego czasu nic. Nawet w tym samym pokoju lub kopiując pokój, próbowałem zrobić dokładnie to samo ponownie, ale niemożliwe!!

Witaj DBZ,

Tak, to właśnie wczoraj z tym utworem udało mi się wprowadzić zmienną i to z niczego!!!

fibre.sldprt

Też tak naprawdę nie rozumiem, bez problemu dodałem zmienną "długość" w twoim pokoju, odsyłam ją z powrotem, aby zobaczyć...

Pozdrowienia

fibre.sldprt

Ups, przepraszam za błąd w mojej odpowiedzi.

Dziękuję, ale... Dam Ci to w strzał w dziesiątkę :)

SYNTHAXE ERROR, czy to daje ci róg :)

(patrz zrzut ekranu), mały krzyżyk oznacza błąd synthaxis!

capture2.png
2 polubienia

Zajrzyj tutaj (jeśli wykonałeś daną aktualizację, może to być wskazówka):

https://www.solidworks.com/sw/support/techkb3072630.htm

Można również zobaczyć za pomocą SolidWork Rx.

3 polubienia

Działa bardzo dobrze również na mojej stacji testowej, otwierając solidworks za pomocą Solidworks Rx

cf obraz i powiedz nam, czy to działa

rx.png
1 polubienie

Witaj MaD,

Nie, nadal nie. Przeprowadziłem diagnostykę i uruchomiłem Rx, ale problem pozostaje taki sam.

Nadal szaleństwem jest myślenie, że zmienna globalna utworzona wczoraj działa i że wiadomości działają dla Ciebie, ale w domu jest wyświetlana jako "błąd składniowy"!!

*przepraszam, że nie przeczytałem wystarczająco dużo, im mniej błędów, tym lepiej!

Witaj MaD,

Nie, nadal nie. Przeprowadziłem diagnostykę i uruchomiłem Rx, ale problem pozostaje taki sam.

Nadal szaleństwem jest myślenie, że zmienna globalna utworzona wczoraj działa i że wiadomości działają dla Ciebie, ale w moim przypadku jest wyświetlana jako "błąd składniowy"!!

dbz może być na dobrej drodze, kilka wyników wyszukiwania w sieci zgłasza ten sam problem dla SW2015 SP4.0. Albo wykonaj poprawkę podaną przez dbz , albo przełącz się na SP5.0.

Pozdrowienia

1 polubienie

+1 dla DBZ!

2 polubienia

Nie widziałem tego, ale po co zostawać w SP4? 

Ja też to właśnie widziałem! Jest w języku angielskim

Dziękuję wam wszystkim.

Wyłączyłem aktualizację KB3072630 i naprawiłem oprogramowanie, podążając za linkiem dbz.

To działa!

Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia wkrótce... Mam już inne pytanie :)

Bardzo zadowolony z dostępności osób z forum!

możemy zamknąć

Tak, ale myślę, że byłoby miło ocenić odpowiedź dbz jako najlepszą odpowiedź!

4 polubienia

Przepraszam d.roger nie opanowałem jeszcze funkcji forum (klikam na co?)

Korzystam z tego również dlatego, że właśnie wyciąłem OGROMNY cierń w swoim boku. Myślę, że w wyniku tego manipulacja po prostu rozwiązała problem z wyświetlaniem wszystkich moich ikon SW. Aż za dobrze, w końcu mogę wizualizować swoje prace jako ikonę :)

Zgadzam się, odpowiedź dbz zasługiwałaby na więcej niż moja!

2 polubienia

W pomocy znajduje się film, który wyjaśnia, jak to zrobić: http://www.lynkoa.com/aide

Jest to wyjaśnione w tym oznaczonym: Pytania "Ogólne i dobre praktyki"

Prawidłowa odpowiedź na Twoje pytanie to z mojego punktu widzenia ta, w której dbz pisze:

Zajrzyj tutaj (jeśli wykonałeś daną aktualizację, może to być wskazówka):

https://www.solidworks.com/sw/support/techkb3072630.htm

Można również zobaczyć za pomocą SolidWork Rx.

Pozdrowienia

1 polubienie