Chciałbym utworzyć zmienną globalną w części, ale nie mogę jej zweryfikować!! Próbowałem zacząć od nowej części "Równanie", a następnie kliknąć na zakładkę "widok wymiarów" "dodaj zmienną globalną", przykład "długość" próbowałem umieścić w cudzysłowie (lub nie), następnie wartość "=5mm" i tam często otrzymuję komunikat o błędzie syntezy. (zobacz link) /sites/default/files/from_ckeditor/capture_127.png
Szczerze mówiąc, absolutnie nie rozumiem.... Ja oczywiście włączam komputer SW.
Chodzi o to, aby w zespole znajdowała się zmienna kroków powtarzania powiązana z częścią zespołu.... ale ja juz nie dostaję sie do pokoju:(
Wpisz nazwę zmiennej w cudzysłowie, a następnie kliknij 1 w polu "Wartość/Równanie", a następnie kliknij 1 sekundę w tym samym polu, aby uzyskać = w trybie automatycznym, a następnie wpisz wartość, a następnie wybierz jednostkę, zamiast ją wpisywać.
na przykład, jeśli wpiszę = 3 mm, daje mi mały zielony krzyżyk po prawej stronie pola "wartość/równanie", więc klikam na niego, znika, następnie klikam OK i tam pojawia się komunikat o błędzie.
Określam, że kiedy wprowadzam zmienną, jest ona w kolorze niebieskim.
Co masz na myśli mówiąc o parametrze? Czy można "zrestartować" lub usunąć pliki pamięci podręcznej oprogramowania, naprawdę mam wrażenie, że to błąd! Wczoraj udało mi się wprowadzić zmienną globalną i ją podlinkować, i od tego czasu nic. Nawet w tym samym pokoju lub kopiując pokój, próbowałem zrobić dokładnie to samo ponownie, ale niemożliwe!!
Nie, nadal nie. Przeprowadziłem diagnostykę i uruchomiłem Rx, ale problem pozostaje taki sam.
Nadal szaleństwem jest myślenie, że zmienna globalna utworzona wczoraj działa i że wiadomości działają dla Ciebie, ale w domu jest wyświetlana jako "błąd składniowy"!!
*przepraszam, że nie przeczytałem wystarczająco dużo, im mniej błędów, tym lepiej!
Witaj MaD,
Nie, nadal nie. Przeprowadziłem diagnostykę i uruchomiłem Rx, ale problem pozostaje taki sam.
Nadal szaleństwem jest myślenie, że zmienna globalna utworzona wczoraj działa i że wiadomości działają dla Ciebie, ale w moim przypadku jest wyświetlana jako "błąd składniowy"!!