Problem z narzędziem do pomiaru względnego bez nominałów

Witam Państwa,

Wracam do Was, ponieważ od jakiegoś czasu mam problem z moją Catią V5R23. Nie wiem dlaczego, ale kiedy używam narzędzia do pomiaru względnego, komponenty X, Y i Z są podawane bez jednostek zamiast mm (patrz obrazek), co rozwiązuje mój problem, gdy na przykład dokonuję optymalizacji.

W jaki sposób byłbyś w stanie sprawić, by milimetry pojawiły się ponownie na komponentach?

Z góry dziękuję :)

sans_titre.png

Witam

Jeśli masz kopię zapasową CATSeting , spróbuj je przywrócić.

Kolejna różnica : nie masz limitu po przecinku?

Nie mogę zrobić testu (zablokowany administrator)

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź.

Nie opanowałam zarządzania CATSettings, a zwłaszcza cateringiem. Jak mogę je przywrócić?

Z drugiej strony mój problem z jednostkami, które nie są wyświetlane, nie występuje na komputerze moich kolegów z klasy. Może uda mi się skopiować ich opcje, prawda?

Jeśli chodzi o ułamki dziesiętne po przecinku, mam takie same opcje jak Ty.

W przypadku ustawień CATsettings (będzie to zależeć od tego, czy są zarządzane przez administratora) tak jest w moim przypadku.

Jeśli nie są zarządzane normalnie, powinny znajdować się w:

C:\User\(you)\AppData\Roaming\DassaultSystemes\CATSettings.

Zamknij CATIA

Przed usunięciem wykonaj kopię folderu "CATSettings - copy".

Następnie otwierasz folder CATSettings i usuwasz wszystkie skoki (Licensing.CATSettings)

Dzięki temu nie będziesz musiał wybierać licencji po uruchomieniu CATIA.

Przy następnym uruchomieniu CATIA odtworzy ustawienia CATsettings w miarę postępów.

Skończysz z CATIA domyślnie (bez twoich dostosowań).

Jeśli to poprawi PB, możesz zrobić to samo ponownie, ale kopiując te jednego ze swoich kolegów.

Jeśli to nie rozwiąże problemu, możesz wrócić, niszcząc folder i zmieniając jego nazwę

"CATSettings - kopiuj" do  "CATSettings"

Edycja: Możesz także przejść z opcji, przycisk po prawej stronie służy do zapisania kopii, która jest domyślnie przekazywana w ramce.

Jak już mówiłem, wszystko zależy od poziomu administracji.

Próbowałem postępować zgodnie z instrukcjami, które mi podałeś, ale niestety to nie działa. Jeszcze nie próbowałam, biorąc koty moich przyjaciół, ale spróbuję jutro w ciągu dnia:)

I tak będę Cię informował.