Chcę wykonać symulację odkształcenia blachy stalowej ocynkowanej, po dociśnięciu w punkcie Ø100mm z siłą 100N.
Jestem nowy w module, nigdy wcześniej go nie robiłem.
Ta blacha o wymiarach 2000 * 800 mm ma przyklejone wzmocnienie omega w celu jej usztywnienia.
Bez względu na to, jak bardzo staram się wszystkiego, muszę mieć problem z kontaktami. "Element belki nie jest prawidłowo połączony z elementem powłoki/objętości"
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy widzi jakieś szokujące rzeczy w drzewie symulacji?
Simulation Xpress akceptuje tylko jeden obiekt, ale Simulation obsługuje je (normalnie) bez żadnego problemu. Z drugiej strony prawdą jest, że ogólnie rzecz biorąc, połączenie wiązki i głośności nie jest świetne.
A więc 2 możliwości: - albo przedefiniować kontakt między ciałami; - lub upewnij się, że masz tylko objętość, z drugiej strony będzie cięższy pod względem siatki.
Ładunek jest wyśrodkowany na szerokość na wysokości 1300 mm (na arkuszu 2190 mm). Użytym materiałem jest stal ocynkowana pobrana bezpośrednio z biblioteki solidworks.
GT22 Spojrzałem na twoje linki, ale nie mogę znaleźć filmu.
Zdałem swoje zbrojenie w objętości, to kalkuluje, jestem na 1h15 i 27% postępu.
Tak naprawdę dzięki Twojemu filmowi stworzyłem kontakt między ludźmi RĘCZNIE, podczas gdy wcześniej robiłem to automatycznie. Tak więc obliczenia zadziałały w 10 sekund (anulowałem poprzednie, ponieważ 2 godziny na zrobienie 27% nie są możliwe).
Cóż, z drugiej strony, wynik wcale nie jest spójny! Przemieszczenie 15mm!! To niemożliwe.