Problem z inteligentnym komponentem

Witam wszystkich,

Mam problem z inteligentnym komponentem, mam 4 otwory do zrobienia za pomocą jednej funkcji, gdy zrobię 2 otwory to działa, ale gdy zrobię 3 lub 4 to mam błąd widoczny na załączonym obrazku.

Nie rozumiem, dlaczego to nie działa, skoro w zasadzie jest tak proste w użyciu.

Z góry dziękuję

erreur.png

Witam

Ze swojej strony nie używam części, w której wybieramy komponenty, ponieważ nie reprezentuję i dlatego mam tylko plan wyboru.

Zasadniczo dla funkcji usuwania materiału mam 4 okręgi, o średnicy cyfrowego, na tym samym szkicu.

Oczywiście, jeśli twój model ma kilka konfiguracji, z liczbą, które się zmieniają, i głębokością, która również się zmienia, staje się to skomplikowane.

Z której wersji oprogramowania korzystasz? (Mogę wysłać Ci tylko wersję z 2019 roku jako przykład)

Witam

Czy możesz dołączyć zdjęcie odpowiedniego obrazu "Enlev.nat.Extru2@dessous" odpowiedniego szkicu i usuwania materiału. (Możliwe, że stamtąd pochodzi.)

Utwórz również obraz w menedżerze funkcji "inteligentnych funkcji" (folder z gwiazdką)

Pozdrowienia

Dziękuję FUZ3D za odpowiedź,

Tak, dokładnie to zrobiłem z dodatkowymi i tak, mam kilka konfiguracji, ale tylko w zależności od wysokości nóg.

Jestem w wersji 2018

To Zozo_mp

Położyłem na tobie pierwsze  zdjęcie.

enlevement_matiere.png

A oto drugi

fonction_intel.png

Jeśli twoja funkcja ma 4 otwory , spróbuj bez wybierania, aby sprawdzić, czy to tak działa. jeśli chodzi o głębokość, jeśli są to punkty wskazujące, równie dobrze możesz zostawić Z-3mm, niezależnie od tego, jakie są, prawda? lub jeśli przechodzisz przez DWG 2D, głębokość jest określana przez tego, kto wykonuje obróbkę.

1 polubienie

Nie mam żadnego lepszego bez śrubek, mam ten sam komunikat i nagle nie tworzy się żadna inteligentna funkcja.

Poza tym bardzo dobrze odpowiada mi celowanie na 3 mm (generowanie programu ze swoodCam).

1 polubienie

Spróbowałem jeszcze raz i zawsze ten sam komunikat.

Jakiś pomysł?

fonction_intel2.png

Czy jest możliwe, abyś dołączył do nas na swoim zgromadzeniu, aby sprawdzić, czy mogę dowiedzieć się, co jest nie tak. (Nie wykluczam kaprysu SW^^)

90% moich części Intela jest wykonanych do tworzenia otworów na uchwyty lub zapięcia i dlatego ogranicza się do wiercenia / frezowania w panelach.

W Twoim drzewie widzimy, że jest to właściwa funkcja: oto jeden z moich przykładów z 2 funkcjami (1 do wiercenia, a druga do trasowania), więc nie widzę powodu, dla którego nie miałaby działać dla Ciebie.

Uwaga: przy okazji korzystam z okazji, aby ogólnie powiedzieć, że część / panele, które służą jako podpora, mają unikalną nazwę (nie opuszczaj na przykład pokoju 1), w przeciwnym razie ryzykujesz konflikty między wszystkimi twoimi częściami wywiadowczymi i programowymi, w wyniku czego zostaniesz utracony .

1 polubienie

Hello@fuz3D

Pytanie: jeśli masz otwór Ø 4 i chcesz umieścić funkcję z  Ø 6, to działa.

Bo @treza88 postawiłem otwory Ø3 i na początku nawet nie było, jeśli dobrze odczytałem.

Pozdrowienia

PS: @fuz3D mówi  """90% moich części Intela jest wykonanych ""  to Intel In Side"""    ;-)  ;-) ;-) ;-)

@Zozo tak tak z Intel Xeon :p

Wracając do korzystania z części Intela, najbardziej irytujące jest zarządzanie średnicami i dlatego nie jestem pewien, czy postępuje tak, jak powinien, (osobiście pracujemy z nitami, więc wiercenie 5,2 mm we wszystkich przypadkach, to samo dotyczy liczby otworów, nie wiem, jak to zmienić, z drugiej strony, jeśli pozycja jest inna między różnymi konfiguracjami części, to tak.

1 polubienie

Oto mój plik zespołu

assemblage15.zip

Cóż, odkryłem, że to po prostu sposób, w jaki stworzyłeś swoją partyturę, nie ma nic dramatycznego.

Usunięcie ograniczenia zbieżności jest tym, co tworzy link, który oczywiście nie podoba się SW.

Użyj konwersji elementu otworu 5 mm, a następnie utwórz koncentryczny z otworem 3,5 mm.

Lub inny wariant utwórz okrąg wskazujący na części bazowej i przekonwertuj element szkicu (praktyczne, gdy jest kilka otworów)

Jedynym błędem dla tych ostatnich jest to, że od czasu do czasu SW wyświetla szkic wskazujący, zamiast trzymać go w ukryciu. (otwarcie i zamknięcie części wystarczy, aby wyjąć ją z zespołu)

(EDIT: Utrata obrazu)

Oto poprawiona wersja w wersji 1 (okrąg 3,5 mm na części, która odbiera)

Przykro mi, ale jestem w tym naprawdę kiepski, nie mogę wykonać konwersji encji po edycji mojego panelu podstawowego.

Nie muszę tego robić dobrze.

Utwórz szkic na panelu, a następnie wybierz okrąg parkingu 5 mm, a następnie konwersję elementu.

Następnie przełóż go w budowie, a następnie wykonaj 2. okrąg o grubości 3 mm i zakończ wytłaczaniem (które jest już obecne, jeśli go nie utworzyć)

Właśnie zrobiłem twój krok, jeśli się nie mylę.

To działa, z drugiej strony, jeśli nie nawaliłem, kończę z samym szkicem zawierającym okrąg 5 mm uzyskany za pomocą przekształconych elementów, który nie należy do części, ale do złożenia.

Czy to prawda, czy szkic powinien znajdować się w pokoju?

Myślę, że te 2 przypadki działają, osobiście robię na części i nie ma wytłaczania w montażu. Dopóki to działa, to najważniejsze.

Ok w każdym razie wielkie dzięki za pomoc, bo zanim dowiedziałem się, skąd wziął się subtelny błąd, mogłem tam spędzić chwilę.