Mam problem z inteligentnym komponentem, mam 4 otwory do zrobienia za pomocą jednej funkcji, gdy zrobię 2 otwory to działa, ale gdy zrobię 3 lub 4 to mam błąd widoczny na załączonym obrazku.
Nie rozumiem, dlaczego to nie działa, skoro w zasadzie jest tak proste w użyciu.
Ze swojej strony nie używam części, w której wybieramy komponenty, ponieważ nie reprezentuję i dlatego mam tylko plan wyboru.
Zasadniczo dla funkcji usuwania materiału mam 4 okręgi, o średnicy cyfrowego, na tym samym szkicu.
Oczywiście, jeśli twój model ma kilka konfiguracji, z liczbą, które się zmieniają, i głębokością, która również się zmienia, staje się to skomplikowane.
Z której wersji oprogramowania korzystasz? (Mogę wysłać Ci tylko wersję z 2019 roku jako przykład)
Jeśli twoja funkcja ma 4 otwory , spróbuj bez wybierania, aby sprawdzić, czy to tak działa. jeśli chodzi o głębokość, jeśli są to punkty wskazujące, równie dobrze możesz zostawić Z-3mm, niezależnie od tego, jakie są, prawda? lub jeśli przechodzisz przez DWG 2D, głębokość jest określana przez tego, kto wykonuje obróbkę.
Czy jest możliwe, abyś dołączył do nas na swoim zgromadzeniu, aby sprawdzić, czy mogę dowiedzieć się, co jest nie tak. (Nie wykluczam kaprysu SW^^)
90% moich części Intela jest wykonanych do tworzenia otworów na uchwyty lub zapięcia i dlatego ogranicza się do wiercenia / frezowania w panelach.
W Twoim drzewie widzimy, że jest to właściwa funkcja: oto jeden z moich przykładów z 2 funkcjami (1 do wiercenia, a druga do trasowania), więc nie widzę powodu, dla którego nie miałaby działać dla Ciebie.
Uwaga: przy okazji korzystam z okazji, aby ogólnie powiedzieć, że część / panele, które służą jako podpora, mają unikalną nazwę (nie opuszczaj na przykład pokoju 1), w przeciwnym razie ryzykujesz konflikty między wszystkimi twoimi częściami wywiadowczymi i programowymi, w wyniku czego zostaniesz utracony .
Wracając do korzystania z części Intela, najbardziej irytujące jest zarządzanie średnicami i dlatego nie jestem pewien, czy postępuje tak, jak powinien, (osobiście pracujemy z nitami, więc wiercenie 5,2 mm we wszystkich przypadkach, to samo dotyczy liczby otworów, nie wiem, jak to zmienić, z drugiej strony, jeśli pozycja jest inna między różnymi konfiguracjami części, to tak.
Cóż, odkryłem, że to po prostu sposób, w jaki stworzyłeś swoją partyturę, nie ma nic dramatycznego.
Usunięcie ograniczenia zbieżności jest tym, co tworzy link, który oczywiście nie podoba się SW.
Użyj konwersji elementu otworu 5 mm, a następnie utwórz koncentryczny z otworem 3,5 mm.
Lub inny wariant utwórz okrąg wskazujący na części bazowej i przekonwertuj element szkicu (praktyczne, gdy jest kilka otworów)
Jedynym błędem dla tych ostatnich jest to, że od czasu do czasu SW wyświetla szkic wskazujący, zamiast trzymać go w ukryciu. (otwarcie i zamknięcie części wystarczy, aby wyjąć ją z zespołu)
To działa, z drugiej strony, jeśli nie nawaliłem, kończę z samym szkicem zawierającym okrąg 5 mm uzyskany za pomocą przekształconych elementów, który nie należy do części, ale do złożenia.
Czy to prawda, czy szkic powinien znajdować się w pokoju?