Problem z cięciem ukośnym

Cześć wszystkim,

Jestem w trakcie przejmowania ramy wykonanej z profili.

Problem: moje kąty nie chcą ciąć i sprawiają, że jestem ładnie ukośny.

Domyślam się, że wynika to z kształtu mojego profilu, ale nie mam żadnych informacji na temat tego, co muszę zmienić, aby to zadziałało.

Jakiś czas temu przeszliśmy z SW2016 do SW2019, wiem, że oryginalna część została wykonana na poprzedniej wersji.

Obraz dołączony do zamka błyskawicznego pokazuje starą część przed edycją funkcji.

Załączam Cię: pokój, profil i zdjęcie wyniku, który osiągnąłem i którego już nie mam.

Czy jakaś dobroczynna dusza mogłaby rzucić na to okiem i powiedzieć mi, co jest nie tak?

Dziękuję

Paschalnej

cadre.zip

Dobry wieczór @pa5cal

To działa, ale musisz zmodyfikować swój podstawowy szkic w niewielkim stopniu.  (spójrz na załączony obrazek)
SW inaczej miesza pędzle.

Jestem w 2019 roku, jeśli chcesz ustawień.
W przeciwnym razie zrobię ci samouczek nano ;-) dla ustawień

Pozdrowienia

2020-04-06_20_30_57-solidworks_premium_2019_sp5.0_-_cadre_decoupe_onglet_.sldprt.zip

Dziękujemy you@Zozo_mp

Mogę sobie wyobrazić, że pochodzi ze szkicu.

Zmieniłem ocenę na 0,011 i działa.

Trudno mi wytłumaczyć, dlaczego działało to wcześniej (w 2016 roku) i że nie działa już w 2019 roku...

Umieściłem więc mały obraz mojego szkicu, aby ludzie wiedzieli, jaki rodzaj szkicu może być problematyczny

image_esquisse.jpg
1 polubienie

Witaj Pascal,

Aby być  uczciwym do końca, na tego rodzaju profilu nie ma ostrego kąta! 

Pozdrowienia

1 polubienie

@contact_168:

No właśnie, ale przyznaję, że nie zamierzam popadać aż tak w skrajność.

Jest to profil, który istnieje u nas od kilku lat i chciałem po prostu naprawić cięcie ukośne, które już nie działało. Potrzeba precyzji nie jest aż tak wielka...

1 polubienie

Tak Pascal, rozumiem, że ten szczegół niewiele zmieni w Twoim projekcie!

Ale hej, używałem go tak często w produkcji, że nie widzę tego w żaden inny sposób ;-) ;-)

1 polubienie