pascal
6 Kwiecień 2020 15:06
1
Cześć wszystkim,
Jestem w trakcie przejmowania ramy wykonanej z profili.
Problem: moje kąty nie chcą ciąć i sprawiają, że jestem ładnie ukośny.
Domyślam się, że wynika to z kształtu mojego profilu, ale nie mam żadnych informacji na temat tego, co muszę zmienić, aby to zadziałało.
Jakiś czas temu przeszliśmy z SW2016 do SW2019, wiem, że oryginalna część została wykonana na poprzedniej wersji.
Obraz dołączony do zamka błyskawicznego pokazuje starą część przed edycją funkcji.
Załączam Cię: pokój, profil i zdjęcie wyniku, który osiągnąłem i którego już nie mam.
Czy jakaś dobroczynna dusza mogłaby rzucić na to okiem i powiedzieć mi, co jest nie tak?
Dziękuję
Paschalnej
cadre.zip
Dobry wieczór @pa5cal
To działa, ale musisz zmodyfikować swój podstawowy szkic w niewielkim stopniu. (spójrz na załączony obrazek) SW inaczej miesza pędzle.
Jestem w 2019 roku, jeśli chcesz ustawień. W przeciwnym razie zrobię ci samouczek nano ;-) dla ustawień
Pozdrowienia
2020-04-06_20_30_57-solidworks_premium_2019_sp5.0_-_cadre_decoupe_onglet_.sldprt.zip
pascal
7 Kwiecień 2020 07:14
3
Dziękujemy you@Zozo_mp
Mogę sobie wyobrazić, że pochodzi ze szkicu.
Zmieniłem ocenę na 0,011 i działa.
Trudno mi wytłumaczyć, dlaczego działało to wcześniej (w 2016 roku) i że nie działa już w 2019 roku...
Umieściłem więc mały obraz mojego szkicu, aby ludzie wiedzieli, jaki rodzaj szkicu może być problematyczny
image_esquisse.jpg
1 polubienie
Witaj Pascal ,
Aby być uczciwym do końca, na tego rodzaju profilu nie ma ostrego kąta!
Pozdrowienia
1 polubienie
pascal
7 Kwiecień 2020 09:44
5
@contact_168:
No właśnie, ale przyznaję, że nie zamierzam popadać aż tak w skrajność.
Jest to profil, który istnieje u nas od kilku lat i chciałem po prostu naprawić cięcie ukośne, które już nie działało. Potrzeba precyzji nie jest aż tak wielka...
1 polubienie
Tak Pascal , rozumiem, że ten szczegół niewiele zmieni w Twoim projekcie!
Ale hej, używałem go tak często w produkcji, że nie widzę tego w żaden inny sposób ;-) ;-)
1 polubienie