Problem z zamiataniem szefa/bazy

Witam!

Robię ramę motocykla. Po uformowaniu linii szkicu, aby wykonać pierwszą część mojej ramy, staram się uformować ją za pomocą narzędzia. Ale SolidWorks odmówił! Nie rozumiem, co jest nie tak. Czy masz jakieś pojęcie o pochodzeniu tego problemu? Z góry dzięki! :)

probleme_solidworks.png
1 polubienie

Witam

Czy oba szkice są utrzymane w mocnych liniach? Mam wrażenie, że ten w Ø jest w budowie? A jeśli nie, umieść szkic 42 jako linię konstrukcyjną.

1 polubienie

Jeśli to nie zadziała, nadal możesz utworzyć prostopadłą płaszczyznę na końcu prawej strony i zrobić to swojemu szefowi

Głupie pytanie, ale czy te dwa szkice są w zespole czy w części? Jeśli nie ma ich w pokoju, nie sądzę, żeby to było możliwe. Aby umieścić je w części, wystarczy przejść do montażu==> nową część i wybrać plan szkicu, a następnie przekształcić go tak, aby szef Svt był drugim szkicem, który zostanie udostępniony

1 polubienie

Manu67, przyjrzę się temu i powiem ci więcej. Dziękuję za odpowiedzi. :)

W porządku, udało mi się: użyłem opcji "Profil kołowy" zamiast "Profilu szkicu".

Nie byłem w "montażu", ale piękny i dobrze w "kawałku". A okrągła podstawa była dobrze w linii ciągłej. To właśnie zrzut ekranu sprawiał wrażenie nieciągłej linii. :)

Bardzo dziękujemy za pomoc! 

probleme_solidworks_2.png

Nie ma problemu, najważniejsze, że to działa.

Jeśli ma to być rama rurowa, lepiej byłoby użyć narzędzi do spawania mechanicznego SW.