Mam problem, którego nie rozumiem, w moim skanowaniu komputera mam szkic, który jest wyświetlany pionowo, ale nie jest pionowy (prosty) zbudowany na podstawowej płaszczyźnie i generuje nie płaski skan (na którym nie mogę polegać na szkicu) Wiem, że mogę rozwiązać problem, umieszczając go równolegle do innej linii Ale nie rozumiem, jak to możliwe, że Solidworks pokazuje mi pion, kiedy tak nie jest. Próbuję zrozumieć, jeśli ktoś wie, skąd bierze się problem, chciałbym wiedzieć, :)
Witam, po kilku testach nie rozumiem, dlaczego na odpowiednim planie miałby zmienić układ współrzędnych.
Z drugiej strony, jeśli tworzę szkic na prawej płaszczyźnie, jest on dobrze zorientowany, więc radzę zaoszczędzić czas, aby zrobić to samo, przygotować kwadrat na nowy, a następnie zamiatać.
Ale i tak pozostaje to tajemnicą, ponieważ szkic znajdował się na prawej płaszczyźnie.
@ Zozo_mp, nie wyjaśnia, dlaczego mamy ten 1°, który jest w większości na oryginalnym planie, ponieważ kiedy idę, nowy szkic jest dobrze zorientowany. Gdyby to był plan stworzony w odniesieniu do czegoś innego, mógłbym to zrozumieć, ale teraz schnę.
Tutaj, jeśli chodzi o ciebie czy mnie, jesteśmy bardziej w trybie łatania , aby nie tracić czasu na projektowanie. :)