Witam
Chciałbym stworzyć nową bańkę. Wszystko działa, z wyjątkiem podkreślenia tekstu.
Gdy tekst ma ten sam rozmiar lub większy, nie ma problemu, ale gdy jest mniejszy, podkreślenie zachowuje długość opisu (patrz obrazek)
bullage.jpg
Witam
Chciałbym stworzyć nową bańkę. Wszystko działa, z wyjątkiem podkreślenia tekstu.
Gdy tekst ma ten sam rozmiar lub większy, nie ma problemu, ale gdy jest mniejszy, podkreślenie zachowuje długość opisu (patrz obrazek)
Nie wszystko rozumiałam.....
Gdy jest mniejszy, podkreślenie zachowuje długość opisu?
Czyli jest większy niż adnotacja?
Ps: Naruto traci rękę ;) ^^
Witam.
Domyślam się, że robisz "notatki", a nie bąbelki?
To, co nazywasz podkreślaniem, nigdy nie jest tylko ogonem twojej linii domowej. Musisz więc pobawić się opcjami.
Ale nagle zmartwienie trochę mi umyka, bo w ten sposób, nawet przy niższym tekście mniej ważnym niż wyższy, cały mój tekst jest podkreślony
(I bardziej ogólnie, nadal czuję się bardziej komfortowo z bąbelkami, które łączą się z właściwościami w nomenklaturze. Ale to już inna debata)
PS: Bez komentarza co do oryginalności mojego tekstu:D
@Bart, zrozumiałem coś zupełnie przeciwnego. Gdy 3. wiersz jest mniejszy, podkreślenie uwzględnia tylko 3. wiersz... nawet jeśli 2. jest większy (dlatego jest "poza" podkreśleniem)
Czy posiadasz najnowszą SP swojej wersji SolidWorks?
W przeciwnym razie, zmieniając wyrównanie od lewej do prawej lub wyśrodkowane po fakcie, nic to nie zmienia?
Do SolidWorks wysłano żądanie ulepszenia, które wygląda następująco:
SPR #:838891
Produkt:SolidWorks
Status:Otwarty
Naprawiono w:brak brak
Obszar:Rysunki
Podobszar: Adnotacje — notatka, dymek
Wpływ na klienta: Średni
Ulepszenie: Nie
Podsumowanie:Podkreślona linia odniesienia i tekst nie są prawidłowo wyrównane.
Nie ma rozwiązania a priori.
Bart
Na załączonym przeze mnie obrazku widać, że nakrętka tekstowa jest mniejsza niż tekst podkładki, prawda? więc dobrze, gdy tekst jest mniejszy, że to nie działa lol
Donald
To jest bańka, którą robię, a nie notatka, w przeciwnym razie zaznaczyłbym problem z notatką
Bąbelek pobiera właściwości części, jak na załączonym obrazie, numer, opis EN i opis EN.
najmniejsza długość znaku podkreślenia odpowiada długości ścieżki właściwości "$PRPWLD:"DESCRIPTION_FR", a nie długości samej właściwości, takiej jak "ECROU H,M20,10"
Posiadam ostatni SP
Nie zawsze łatwo być zrozumianym przez wszystkich na forum^^
Krótki...
Czy nie będziesz mieć zrzutu ekranu swojej konfiguracji bąbelków?
Czy problem się powtarza? (na innych elementach)
Czy masz plik do załączenia?
Witam
Tak, nie jest łatwo zrozumieć się za każdym razem lol
Wysyłam to, ale nie sądzę, aby było to w stanie posunąć sprawy do przodu.
SW jest bardzo głupi, gdy wstawiasz odniesienie do właściwości, nazwy oceny... skutecznie utrzymuje długość $PRP...; i nie dokonuje przeliczeń na podstawie oszacowanej wartości. Dotyczy to również sytuacji, gdy wstawiasz nazwy numerów połączeń w adnotacji w kilku wierszach, na przykład: nagle nie możesz zrobić podziałów wierszy tak, jak chcesz.
Moim zdaniem możesz zamknąć pytanie, eskalować problem do swojego sprzedawcy, jeśli chcesz SPR i aby został rozwiązany w wersji 2024....
To dziwne, właśnie próbowałem pod Sw 2014, umieściłem kilka osobistych właściwości, podkreślenie następuje...