Mam problem w jednym z moich złożeń, gdzie występują dwa symetryczne elementy (z których stworzyłem wersję symetryczną).
Pb: Za każdym razem, gdy ponownie otwieram moje złożenie po zamknięciu solidworks, nie znajduje ono już symetrycznej wersji części (patrz obrazek: zielone części po prawej to wersje, które powinny być symetryczne).
Aby rozwiązać problem nic nie może być prostsze, przechodzę do "komponentu symetrycznego" w moim drzewie konstrukcyjnym, ponownie wykonuję funkcję (BEZ MODYFIKOWANIA CZEGOKOLWIEK!! po prostu przewijam strzałkami, a potem ok) i komponenty znów są symetryczne.
Jeśli samo w sobie nie jest to poważne, robienie tego za każdym razem staje się nieco irytujące... Więc jeśli wiesz, skąd może pochodzić ten błąd...
Więc tak, moja część ma już wersję symetryczną (inna konfiguracja) i w funkcji komponentu symetrycznego wybrałem "utwórz wersję symetryczną". Potem zawsze jest rozwiązanie, aby nie używać funkcji "komponentu symetrycznego" i umieścić symetryczną wersję samych moich części w złożeniu, ale chciałbym zrozumieć ten błąd, ponieważ dopóki solidworks nie jest zamknięty, wszystko działa dobrze...
Aby umieścić mój montaż w zipie, nie sądzę, żebym miał uprawnienia do pracy.
I nie dla elementów sterujących Q, to ja mam to w... Przepraszam^^
Myślę, że skorzystam z symetrycznej konfiguracji mojego pokoju, nawet jeśli będzie to dodatkowym ograniczeniem, ale przynajmniej już mi to nie będzie przeszkadzać:)
W rzeczywistości jest to opcja "utwórz wersję symetryczną" funkcji "komponenty symetryczne", która działa poprawnie, ale jest wyłączona podczas ponownego otwierania solidworks...