Problem projektowy Solidworks: Mechanizm korbowy symulatora wyścigów

Witam

Chcę zmodyfikować mój mechanizm korbowy Racing T3PA Pro, dodając czujnik siły Load Cell + amortyzator na bazie elastomeru inspirowany tym mechanizmem korbowym: heusinkveld engineering ultimate.

Ogólna idea polega na użyciu części komercyjnych lub ograniczeniu liczby niestandardowych części zamawianych online. Podczas pracy pedał nożny kompresuje elastomery i wysiłek i przesyła do czujnika Load Cell.

Modelowanie od rzeczywistego: podstawa, pedał (podparcie pedału, blok pedału, pedał), czujnik i jego wiercenia, skok pedału z ograniczeniem zakresu obrotu w stopniach.

Utworzone części: jastrych, guma.

Skłaniam się do modelowania naprężenia rowka, które narzuca kąt prosty między osią gumy a rowkiem, a także do położenia czujnika. Nie mam pomysłu, aby realizować transmisję mocy po prostu na czujniku za pomocą gramofonu.

Czujnik ma 2 otwory i to właśnie do tego momentu musi być przenoszona siła.

Macie jakieś pomysły?

Po modyfikacji chciałbym zrobić badanie dynamiczne, aby zwymiarować moje elastomery, ponieważ czujnik jest czujnikiem siły o maksymalnej wadze 20 kg, więc zobacz za pomocą ramienia dźwigni pedału, jakiej siły należy przyłożyć do pedału.

Dziękuję.

EDIT: Umieszczając naprężenie rowka Tangeante i NON między gumą a rowkiem, to działa, to znaczy, że mogę mieć powierzchnię czujnika względnie równoległą do gumowej powierzchni i oś gumy jest wolna, ale nie kończy się na dnie rowka. Co robić????

Zestaw1.sldasm

Tak więc, pierwszą rzeczą, umieszczanie pliku sldasm bez jego części jest bezużyteczne, musisz albo zrobić pack&go, albo uczynić części wirtualnymi.
Po drugie, nie każdy ma tę samą wersję oprogramowania, więc dobrym pomysłem jest robienie zrzutów ekranu.

Nie ma potrzeby wykonywania badania dynamicznego w celu zwymiarowania elastomeru, jesteśmy na prostym obliczeniu siły typu taczki.

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, oto zrzuty ekranu.

W międzyczasie zmodyfikowałem swój projekt w porównaniu z pierwszą wiadomością, ponieważ blokowałem rowkiem, umieściłem rowkowaną prowadnicę od przodu jako podparcie czujnika, ale to nie zadziałało. Nie rozumiem, jak pedalboard HE może się ślizgać z nawierconą częścią nieruchomą???

Precyzja, czujnik musi być zamocowany po jednej stronie, a naprężenie po drugiej stronie

Dziękuję za porady projektowe.

t3pa_pro.rar

Jakiś pomysł?