Witam
Chcę zmodyfikować mój mechanizm korbowy Racing T3PA Pro, dodając czujnik siły Load Cell + amortyzator na bazie elastomeru inspirowany tym mechanizmem korbowym: heusinkveld engineering ultimate.
Ogólna idea polega na użyciu części komercyjnych lub ograniczeniu liczby niestandardowych części zamawianych online. Podczas pracy pedał nożny kompresuje elastomery i wysiłek i przesyła do czujnika Load Cell.
Modelowanie od rzeczywistego: podstawa, pedał (podparcie pedału, blok pedału, pedał), czujnik i jego wiercenia, skok pedału z ograniczeniem zakresu obrotu w stopniach.
Utworzone części: jastrych, guma.
Skłaniam się do modelowania naprężenia rowka, które narzuca kąt prosty między osią gumy a rowkiem, a także do położenia czujnika. Nie mam pomysłu, aby realizować transmisję mocy po prostu na czujniku za pomocą gramofonu.
Czujnik ma 2 otwory i to właśnie do tego momentu musi być przenoszona siła.
Macie jakieś pomysły?
Po modyfikacji chciałbym zrobić badanie dynamiczne, aby zwymiarować moje elastomery, ponieważ czujnik jest czujnikiem siły o maksymalnej wadze 20 kg, więc zobacz za pomocą ramienia dźwigni pedału, jakiej siły należy przyłożyć do pedału.
Dziękuję.
EDIT: Umieszczając naprężenie rowka Tangeante i NON między gumą a rowkiem, to działa, to znaczy, że mogę mieć powierzchnię czujnika względnie równoległą do gumowej powierzchni i oś gumy jest wolna, ale nie kończy się na dnie rowka. Co robić????
Zestaw1.sldasm