Problem z konfiguracją

Witam

Stworzyłem kilka konfiguracji dla siatki wyciągowej, ale nie działają one :(

Do tej pory moje konfiguracje zawsze działały, ale teraz po prostu zmieniam wymiar w moich konfiguracjach i kiedy biorę kolejną konfigurację, jej ocena pozostaje taka sama, jak ostatnia, którą zdefiniowałem w poprzedniej konfiguracji...

Zasadniczo zmieniam średnicę kostki w jednej konfiguracji, przechodzę do następnej, wkładam kolejną średnicę, a kiedy wracam do mojej pierwszej konfiguracji, ma zapisaną średnicę drugiej konfiguracji... Dość powiedzieć, że w tym czasie nie ma sensu robić przeze mnie konfiguracji:(

Czy ktoś ma pomysł, dlaczego i jak?

Cdt

Joss

Witam

Możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy na dany wymiar i wybrać "konfiguruj", a tam pojawi się lista tej wartości zgodnie z konfiguracją.

Czy wszędzie jest taka sama wartość? Dlatego należy go zmienić dla każdej linii.

1 polubienie

Tutaj jesteś?

Działa, ale zwykle tego nie robię:(
Normalnie zmieniam wymiar bezpośrednio na modelu przy każdej konfiguracji i działa :-(

2 polubienia

Witaj @Joss, czy możesz dołączyć do nas swój utwór?

1 polubienie

Tak, chwileczkę!

PS: Muszę się rozpędzić, wrócę jutro na ;) powrotny

ahd570x570.sldprt
1 polubienie

W rzeczywistości zależy to od tego, co jest wybrane w oknie, które otwiera się po zmianie oceny.

Zobacz załączony obrazek:

To ustawienie określa, czy znajduje się w konfiguracji, we wszystkich konfiguracjach, czy w wybranych konfiguracjach.

cotes-configurations.jpg
2 polubienia

+1, nie miałem czasu odpowiedzieć^^

Musisz wybrać "tę konfigurację"

I domyślnie tak pozostanie.

config.png
5 polubień

Cześć @ Joss

Dlaczego nie przejdziesz do rodziny części z własną konfiguracją i referencją

Myślę, że i inni niż ja......

że w ogóle dla nomenklatur i reszty idzie lepiej 

@+

3 polubienia

Haaa, cholera, zapomniałem zmienić to małe rozwijane menu!

Dzięki za wskazówkę ;)

@gt22 faktycznie, ponieważ w dość dużym budynku założyłem dość duże sieci poselskie, posłowie do PE nic nie dają, nie potrzebuję ich... Czasami wyjmuję fragmenty sieci, aby wprowadzić je do produkcji, ale to wszystko... Obecnie wszystko, czego potrzebuję do renderowania, to rendering graficzny. A ponieważ muszę jechać dość szybko, nie poświęciłem czasu na stworzenie rodziny części (zwłaszcza, że mam tylko 3 konfiguracje do stworzenia dla mojej siatki!

Cdt

Joss

1 polubienie