Problem konstrukcyjny Objętość z krzywych prowadzących

Witam 

Mam problem z tworzeniem kawałka, właściwie ani z Bossage frontière, ani z wygładzonym nie mogę uzyskać swojej objętości. Moje krzywe prowadzące nie chcą być wybierane. Czy mógłbyś mi pomóc? 
Dziękuję

la_finale.sldprt

Witam

Nie można wybrać krzywych prowadzących, ponieważ znajdują się one w liniach konstrukcyjnych

1 polubienie

Witam 

Nie, nie sądzę, żeby to wzięło się stąd, ponieważ miałem je wcześniej w "całości" i to nie zadziałało...

Co najmniej jeden obraz przedstawiający problem to + 

Mówiąc mówiąc, nie wszyscy mamy tę samą wersję dziennika

Każdy szkic należy tworzyć niezależnie od siebie, a nie w linii konstrukcyjnej 

i że profile rzeczywiście pokrywają się z krzywymi prowadzącymi

Uważaj również na zbyt ciasny skręt (mały)

@+

Hello@Jules Chollet_1

W każdym szkicu definiującym krzywe prowadzące, "środkowy" segment musi zostać usunięty, tak aby po lewej stronie znajdowała się krzywa prowadząca, a po prawej krzywa prowadząca. Da to w sumie 9 krzywych prowadzących.

Wybór krzywych prowadzących jest wykonywany przy użyciu menedżera wyboru SelectionManager w celu zachowania tylko jednej strony szkicu.
Należy pamiętać, że objętość jest generowana dopiero po wybraniu dwóch przeciwległych krzywych prowadzących szkicu3.
Efekt:

Witam wszystkich, dziękuję za pomoc! 

Udało mi się stworzyć tom tak, jak pokazano w ostatniej odpowiedzi, jednak pojawił się problem: linie nie zostały utworzone w jednorodny sposób. Rzeczywiście, jedna z wytycznych nie przechodzi przez wszystkie szczyty i odchyla się bez powodu. Robię zrzuty ekranu, będzie to bardziej wymowne.

Dziękuję!

capturew.png

Dla Twojego ostatniego problemu:

Musisz mieć dokładnie taką samą liczbę punktów na różnych szkicach, jeśli nie chcesz się denerwować.

W razie potrzeby podziel linie/linie na 2

1 polubienie

Witam, wracam do Was, bo muszę zrobić kolejny kawałek i nie mogę sobie poradzić z funkcjami głośności, ale moje krzywe są czyste... Jeśli możesz mi pomóc to byłoby miło :)

Dziękuję

piece_triangle_b.sldprt

Witaj @Jules Chollet1,

Po kilku próbach nie udało mi się znaleźć procedury tworzenia objętości bezpośrednio z różnych szkiców, ponieważ SolidWorks zwraca komunikat o błędzie przy każdej próbie.
Z drugiej strony udało mi się osiągnąć oczekiwany rezultat dzięki zastosowaniu funkcji powierzchni, a następnie zszyciu tych powierzchni wraz z generowaniem objętości wnętrza.
Wynik jest w załączeniu.

piece_triangle_c.sldprt

Witaj m.blt, 

Bardzo dziękujemy za pomoc! 

Miłego dnia 

Jules

Zamiatanie może działać bardzo dobrze na tej części, JEŚLI nie bierzesz całych sekcji, ale połowy sekcji: po prostu przekaż połowę szkicu na linii budowy i odtwórz szkice dla tych, które przekazałeś na linii budowy.

W najgorszym z najgorszych zrób pokój 2x: po prawej stronie, a potem po lewej. (płaszczyzna przekroju: płaszczyzna równoległa do górnej płaszczyzny przechodząca przez szkic profilu, która jest równoległa do tej płaszczyzny: jedyna, która jest prostopadła do pozostałych)